New search
TD0013

Food today and tomorrow, from different perspectives

210531:

Hej

Nu är det bara en dryg vecka till kursstart; tisdag 8/6 kl. 17.00-19.00. Om du är antagen, men ännu inte har gått in på lärplattformen Canvas (se nedan), så vore det bra om du kan göra det snart, så att du får tillgång till all information om kursen, inte minst länken till det första kurstillfället online via Zoom. Glöm heller inte att du måste registrera dig på kursen.

Om du är antagen, men har upptäckt att du inte har möjlighet att gå kursen, så vore det bra om du kan meddela kursledare Marie Olsson detta: Marie.Olsson@slu.se eftersom då kan platsen gå till någon annan som vill gå kursen, och vi har många som står på reservplats.

Har du några frågor angående kursen, så är du mycket välkommen att kontakta mig.

Vänliga hälsningar, Marie

-------------------------------------------------------------

Hej

Nu har antagningsbeskeden gått ut, och jag vill välkomna dig som har blivit antagen till kursen!

Årets sommarkurs Maten idag och i morgon, från olika perspektiv kommer att innehålla moment där du studerar självständigt när det passar dig bäst, och en del moment som är obligatoriska att närvara vid en viss andel. Kursen är upplagd enligt följande:

• Ett kurstillfälle per vecka, och till detta tillfälle skall kurslitteraturen till detta avsnitt vara inläst. Först en inledande föreläsning, och sedan seminarium med diskussioner i grupp. Tiden blir kl. 17-19 på tisdagar. Du måste vara med på ett visst antal av dessa. Dessa sker via internet och mötesverktyget Zoom.

• Efter varje tillfälle finns det ett quiz på lärplattformen Canvas, som skall göras. Dessa kan göras när du har möjlighet.

• Kursen avslutas med en skriftlig hemtentamen under ca en vecka, med mer övergripande frågor.

För godkänd kurs krävs :

Godkänt deltagande i kurstillfällen (minst 50% av tillfällena)

Godkänt resultat på individuella quiz-uppgifter (minst ca 85% av tillfällena)

Godkänt resultat på skriftlig examination (hemtentamen, som kommer att vara i slutet av augusti)

Via lärplattformen Canvas kommer du att få ytterligare information, och där hittar du även kurslitteraturlistan. Glöm inte att registrera dig på kursen!

Här finns mer information:

Registrering på kursen efter antagningsbeskedet:

När du har antagits till en kurs måste du först tacka ja till din plats för att behålla den. Därefter måste du också registrera dig på kursen, och då får du också tillgång till Canvas (se nedan). Här hittar du information om hur detta går till:

https://student.slu.se/regler-rattigheter/rattigheter-och-skyldigheter/att-tanka-pa/

Zoom

Vi kommer att använda oss av Zoom, som är ett mötesverktyg för e-möten med möjlighet att kommunicera via video, audio och chatt. För din del innebär det oftast att du bara ansluter via en länk. Länkarna hittar du på Canvas, under en särskild modul. Här hittar du mer information om Zoom (se ”Börja använda Zoom”, samt de olika guiderna som finns nederst på sidan):

Programvara och verktyg för studier och distansundervisning | Studentwebben (slu.se)

Föreläsningarna och seminarierna kommer inte att spelas in enligt SLU:s juridiska rekommendationer för distansundervisning. Orsaken till detta är studenters integritet (de skulle finnas med på filmen) och att juridiskt blir filmerna offentliga handlingar.

Canvas

Canvas är den lärplattform som vi kommer att använda oss av på kursen. Här kommer du att hitta den mesta informationen om kursen, och endast en mindre del kommer att finnas på kurshemsidan. På Canvas kommer du också kunna lägga upp svaren på de uppgifter som du gör under kursens gång. Här hittar du mer information om Canvas:

https://student.slu.se/studier/utbildningssystem/canvas-larplattform/

Vi ses!

Vänliga hälsningar, Marie Olsson, kursledare

The course evaluation is not yet activated

The course evaluation is open between 2021-08-22 and 2021-09-12

Additional course evaluations for TD0013

Academic year 2019/2020

Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50087) 2020-06-08 - 2020-08-30

TD0013 Food today and tomorrow, from different perspectives, 7.5 Credits

Maten idag och i morgon, från olika perspektiv

Syllabus approved

2020-04-24

Subjects

Food science Horticultural science

Education cycle

Bachelor’s level

Modules

Title Credits Code
Home examination 3.50 1002
Compulsory activities 4.00 1003

Advanced study in the main field

First cycle, entry requirements only from upper secondary school(G1N)

Grading scale

Pass / Failed The requirements for attaining different grades are described in the course assessment criteria which are contained in a supplement to the course syllabus. Current information on assessment criteria shall be made available at the start of the course.

Language

Swedish

Prior knowledge

General entry requirements for higher education.

Objectives

.

Content

.

Formats and requirements for examination

.
  • If the student fails a test, the examiner may give the student a supplementary assignment, provided this is possible and there is reason to do so.
  • If the student has been granted special educational support because of a disability, the examiner has the right to offer the student an adapted test, or provide an alternative assessment.
  • If changes are made to this course syllabus, or if the course is closed, SLU shall decide on transitional rules for examination of students admitted under this syllabus but who have not yet passed the course.
  • For the examination of a degree project (independent project), the examiner may also allow the student to add supplemental information after the deadline. For more information on this, please refer to the regulations for education at Bachelor's and Master's level.

Other information

  • The right to take part in teaching and/or supervision only applies to the course date to which the student has been admitted and registered on.
  • If there are special reasons, the student may take part in course components that require compulsory attendance at a later date. For more information on this, please refer to the regulations for education at Bachelor's and Master's level.

Additional information

.

Responsible department

Department of Plant Breeding
Cooperating departments:
Department of Biosystems and Technology
Department of Landscape Architecture, Planning and Management
Department of People and Society
Department of Plant Protection Biology

Further information

Determined by: Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård (PN - LT)
There are no Grading criteria posted for this course
1) Kurslitteraturen kommer att bestå av artiklar och websidor. Ingen särskild kursbok kommer att användas
Comments: Den fullständiga litteraturlistan kommer att finnas tillgänglig via lärplattformen Canvas.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 19027 SEK Cycle: Bachelor’s level
Subject: Food science Horticultural science
Course code: TD0013 Application code: SLU-50089 Location: Independent courses Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Plant Breeding Pace: 50%