New search
TD0013

Food today and tomorrow, from different perspectives

Information from the course leader

210531:

Hej

Nu är det bara en dryg vecka till kursstart; tisdag 8/6 kl. 17.00-19.00. Om du är antagen, men ännu inte har gått in på lärplattformen Canvas (se nedan), så vore det bra om du kan göra det snart, så att du får tillgång till all information om kursen, inte minst länken till det första kurstillfället online via Zoom. Glöm heller inte att du måste registrera dig på kursen.

Om du är antagen, men har upptäckt att du inte har möjlighet att gå kursen, så vore det bra om du kan meddela kursledare Marie Olsson detta: Marie.Olsson@slu.se eftersom då kan platsen gå till någon annan som vill gå kursen, och vi har många som står på reservplats.

Har du några frågor angående kursen, så är du mycket välkommen att kontakta mig.

Vänliga hälsningar, Marie

-------------------------------------------------------------

Hej

Nu har antagningsbeskeden gått ut, och jag vill välkomna dig som har blivit antagen till kursen!

Årets sommarkurs Maten idag och i morgon, från olika perspektiv kommer att innehålla moment där du studerar självständigt när det passar dig bäst, och en del moment som är obligatoriska att närvara vid en viss andel. Kursen är upplagd enligt följande:

• Ett kurstillfälle per vecka, och till detta tillfälle skall kurslitteraturen till detta avsnitt vara inläst. Först en inledande föreläsning, och sedan seminarium med diskussioner i grupp. Tiden blir kl. 17-19 på tisdagar. Du måste vara med på ett visst antal av dessa. Dessa sker via internet och mötesverktyget Zoom.

• Efter varje tillfälle finns det ett quiz på lärplattformen Canvas, som skall göras. Dessa kan göras när du har möjlighet.

• Kursen avslutas med en skriftlig hemtentamen under ca en vecka, med mer övergripande frågor.

För godkänd kurs krävs :

Godkänt deltagande i kurstillfällen (minst 50% av tillfällena)

Godkänt resultat på individuella quiz-uppgifter (minst ca 85% av tillfällena)

Godkänt resultat på skriftlig examination (hemtentamen, som kommer att vara i slutet av augusti)

Via lärplattformen Canvas kommer du att få ytterligare information, och där hittar du även kurslitteraturlistan. Glöm inte att registrera dig på kursen!

Här finns mer information:

Registrering på kursen efter antagningsbeskedet:

När du har antagits till en kurs måste du först tacka ja till din plats för att behålla den. Därefter måste du också registrera dig på kursen, och då får du också tillgång till Canvas (se nedan). Här hittar du information om hur detta går till:

https://student.slu.se/regler-rattigheter/rattigheter-och-skyldigheter/att-tanka-pa/

Zoom

Vi kommer att använda oss av Zoom, som är ett mötesverktyg för e-möten med möjlighet att kommunicera via video, audio och chatt. För din del innebär det oftast att du bara ansluter via en länk. Länkarna hittar du på Canvas, under en särskild modul. Här hittar du mer information om Zoom (se ”Börja använda Zoom”, samt de olika guiderna som finns nederst på sidan):

Programvara och verktyg för studier och distansundervisning | Studentwebben (slu.se)

Föreläsningarna och seminarierna kommer inte att spelas in enligt SLU:s juridiska rekommendationer för distansundervisning. Orsaken till detta är studenters integritet (de skulle finnas med på filmen) och att juridiskt blir filmerna offentliga handlingar.

Canvas

Canvas är den lärplattform som vi kommer att använda oss av på kursen. Här kommer du att hitta den mesta informationen om kursen, och endast en mindre del kommer att finnas på kurshemsidan. På Canvas kommer du också kunna lägga upp svaren på de uppgifter som du gör under kursens gång. Här hittar du mer information om Canvas:

https://student.slu.se/studier/utbildningssystem/canvas-larplattform/

Vi ses!

Vänliga hälsningar, Marie Olsson, kursledare

Course evaluation

The course evaluation is now closed

TD0013-50089 - Course evaluation report

Once the evaluation is closed, the course coordinator and student representative have 1 month to draft their comments. The comments will be published in the evaluation report.

Additional course evaluations for TD0013

Academic year 2023/2024

Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50177)

2024-06-03 - 2024-09-01

Academic year 2022/2023

Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50099)

2023-06-05 - 2023-08-27

Academic year 2021/2022

Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50095)

2022-06-06 - 2022-08-28

Academic year 2019/2020

Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50087)

2020-06-08 - 2020-08-30

Syllabus and other information

Litterature list

  1. Kurslitteraturen kommer att bestå av artiklar och websidor. Ingen särskild kursbok kommer att användas Kommentar: Den fullständiga litteraturlistan kommer att finnas tillgänglig via lärplattformen Canvas.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 19027 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Horticultural Science Food Science Horticultural science Food science
Course code: TD0013 Application code: SLU-50089 Location: Location independent Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Plant Breeding Pace: 50%