Food today and tomorrow, from different perspectives
Information from the course leader
210531:
Hej
Nu är det bara en dryg vecka till kursstart; tisdag 8/6 kl. 17.00-19.00. Om du är antagen, men ännu inte har gått in på lärplattformen Canvas (se nedan), så vore det bra om du kan göra det snart, så att du får tillgång till all information om kursen, inte minst länken till det första kurstillfället online via Zoom. Glöm heller inte att du måste registrera dig på kursen.
Om du är antagen, men har upptäckt att du inte har möjlighet att gå kursen, så vore det bra om du kan meddela kursledare Marie Olsson detta: Marie.Olsson@slu.se eftersom då kan platsen gå till någon annan som vill gå kursen, och vi har många som står på reservplats.
Har du några frågor angående kursen, så är du mycket välkommen att kontakta mig.
Vänliga hälsningar, Marie
-------------------------------------------------------------
Hej
Nu har antagningsbeskeden gått ut, och jag vill välkomna dig som har blivit antagen till kursen!
Årets sommarkurs Maten idag och i morgon, från olika perspektiv kommer att innehålla moment där du studerar självständigt när det passar dig bäst, och en del moment som är obligatoriska att närvara vid en viss andel. Kursen är upplagd enligt följande:
• Ett kurstillfälle per vecka, och till detta tillfälle skall kurslitteraturen till detta avsnitt vara inläst. Först en inledande föreläsning, och sedan seminarium med diskussioner i grupp. Tiden blir kl. 17-19 på tisdagar. Du måste vara med på ett visst antal av dessa. Dessa sker via internet och mötesverktyget Zoom.
• Efter varje tillfälle finns det ett quiz på lärplattformen Canvas, som skall göras. Dessa kan göras när du har möjlighet.
• Kursen avslutas med en skriftlig hemtentamen under ca en vecka, med mer övergripande frågor.
För godkänd kurs krävs :
Godkänt deltagande i kurstillfällen (minst 50% av tillfällena)
Godkänt resultat på individuella quiz-uppgifter (minst ca 85% av tillfällena)
Godkänt resultat på skriftlig examination (hemtentamen, som kommer att vara i slutet av augusti)
Via lärplattformen Canvas kommer du att få ytterligare information, och där hittar du även kurslitteraturlistan. Glöm inte att registrera dig på kursen!
Här finns mer information:
Registrering på kursen efter antagningsbeskedet:
När du har antagits till en kurs måste du först tacka ja till din plats för att behålla den. Därefter måste du också registrera dig på kursen, och då får du också tillgång till Canvas (se nedan). Här hittar du information om hur detta går till:
https://student.slu.se/regler-rattigheter/rattigheter-och-skyldigheter/att-tanka-pa/
Zoom
Vi kommer att använda oss av Zoom, som är ett mötesverktyg för e-möten med möjlighet att kommunicera via video, audio och chatt. För din del innebär det oftast att du bara ansluter via en länk. Länkarna hittar du på Canvas, under en särskild modul. Här hittar du mer information om Zoom (se ”Börja använda Zoom”, samt de olika guiderna som finns nederst på sidan):
Programvara och verktyg för studier och distansundervisning | Studentwebben (slu.se)
Föreläsningarna och seminarierna kommer inte att spelas in enligt SLU:s juridiska rekommendationer för distansundervisning. Orsaken till detta är studenters integritet (de skulle finnas med på filmen) och att juridiskt blir filmerna offentliga handlingar.
Canvas
Canvas är den lärplattform som vi kommer att använda oss av på kursen. Här kommer du att hitta den mesta informationen om kursen, och endast en mindre del kommer att finnas på kurshemsidan. På Canvas kommer du också kunna lägga upp svaren på de uppgifter som du gör under kursens gång. Här hittar du mer information om Canvas:
https://student.slu.se/studier/utbildningssystem/canvas-larplattform/
Vi ses!
Vänliga hälsningar, Marie Olsson, kursledare
Course evaluation
The course evaluation is now closed
TD0013-50089 - Course evaluation report
Once the evaluation is closed, the course coordinator and student representative have 1 month to draft their comments. The comments will be published in the evaluation report.
Additional course evaluations for TD0013
Academic year 2023/2024
Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50177)
2024-06-03 - 2024-09-01
Academic year 2022/2023
Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50099)
2023-06-05 - 2023-08-27
Academic year 2021/2022
Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50095)
2022-06-06 - 2022-08-28
Academic year 2019/2020
Food today and tomorrow, from different perspectives (TD0013-50087)
2020-06-08 - 2020-08-30
Syllabus and other information
Syllabus
TD0013 Food today and tomorrow, from different perspectives, 7.5 Credits
Maten idag och i morgon, från olika perspektivSubjects
Horticultural Science Food Science Horticultural science Food scienceEducation cycle
Bachelor’s levelModules
Title | Credits | Code |
---|---|---|
Home examination | 3.5 | 0102 |
Compulsory activities | 4.0 | 0103 |
Advanced study in the main field
First cycle, has only upper-secondary level entry requirementsBachelor’s level (G1N)
Grading scale
The grade requirements within the course grading system are set out in specific criteria. These criteria must be available by the course start at the latest.
Language
SwedishPrior knowledge
General entry requirements for higher education.Objectives
.
Content
.
Grading form
The grade requirements within the course grading system are set out in specific criteria. These criteria must be available by the course start at the latest.Formats and requirements for examination
.
- If a student has failed an examination, the examiner has the right to issue supplementary assignments. This applies if it is possible and there are grounds to do so.
- The examiner can provide an adapted assessment to students entitled to study support for students with disabilities following a decision by the university. Examiners may also issue an adapted examination or provide an alternative way for the students to take the exam.
- If this syllabus is withdrawn, SLU may introduce transitional provisions for examining students admitted based on this syllabus and who have not yet passed the course.
- For the examination of a degree project (independent project), the examiner may also allow the student to add supplemental information after the deadline for submission. Read more in the Education Planning and Administration Handbook.
Other information
The right to participate in teaching and/or supervision only applies for the course instance the student was admitted to and registered on.
If there are special reasons, students are entitled to participate in components with compulsory attendance when the course is given again. Read more in the Education Planning and Administration Handbook.
Additional information
.Responsible department
Department of Plant Breeding
Cooperating departments:
Litterature list
- Kurslitteraturen kommer att bestå av artiklar och websidor. Ingen särskild kursbok kommer att användas Kommentar: Den fullständiga litteraturlistan kommer att finnas tillgänglig via lärplattformen Canvas.