Hoppa till huvudinnehåll

Registrera och publicera

Allt som forskare publicerar vid SLU ska registreras i SLU:s publikationsdatabas. Databasen används för att visa upp SLU:s forskning på webben, för att leverera data till nationella system och för intern uppföljning och medelstilldelning. Studentarbeten publiceras i Epsilon.

Guide för att registrera dina publikationer

Här finns en guide för hur du går till väga för att registrera dina publikationer i publikationsdatabasen och göra dem öppet tillgängliga.

Publicera avhandling

Avhandlingar registreras och laddas upp i SLU:s publikationsdatabas för öppet tillgängliggörande. Här hittar du information om publiceringsprocessen.

Avhandlingar på rad, foto.

Publicera studentarbete

Studentarbeten publiceras av institutionernas administratörer. Här finns en guide för publicering av studentarbeten i Epsilon.

Två studenter arbetar i ett laboratorium, foto.

Policy och riktlinjer för publicering

SLU har en policy för vetenskaplig publicering och riktlinjer för publikationer utgivna av universitetet. Här hittar du information om syfte, målgrupp och innehåll.

Vetenskaplig tidskrift på Ipad.

Dokumentmallar

Här hittar du dokumentmallar i Word för studentuppsatser och SLU-publikationer. Här finns även information och hjälp kring hur du använder mallarna.

Uppslagen bärbar dator med uppslagen bok inuti, foto.

Så publicerar du data via SND:s forskningsdatakatalog

All SLU-personal kan kostnadsfritt publicera vetenskapliga data och databeskrivningar via Svensk Nationell Datatjänst. Läs vår guide för att ta reda på hur!

Logga med geometriska figurer i blått och rött. Illustration.
Publicerad: 02 februari 2024 - Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se
Loading…