Så använder du Zotero

Senast ändrad: 31 januari 2024
Händer och armar på en student som skriver på en bärbar dator.

Zotero är ett referenshanteringsprogram. Det finns en stilfil som formaterar referenser med SLU:s Harvard-stil. Här har vi samlat information om programmet, stilfilen och hur du använder den.

Zotero är ett gratis referenshanteringsprogram med öppen källkod, vilket innebär att du som student kan använda det även efter att du har slutat på SLU. 

Funktioner i Zotero:

  • Zotero känner av när man tittar på en bibliografisk post på en webbsida och kan automatiskt spara informationen till programmet.
  • Skriver du uppsats tillsammans med någon annan kan ni dela referenser med varandra genom att skapa ett gruppbibliotek.
  • Zotero håller ditt bibliotek av referenser synkroniserat mot en webbversion så att du alltid kommer åt dem om du har tillgång till en dator med internetuppkoppling.

Nedladdning av Zotero och instruktioner för användning: 

SLU:s Harvard-stilfil för Zotero

Det finns en stilfil med SLU:s Harvard-stil som heter Acta Universitatis agriculturae Sueciae. Den kan användas både för svenska och engelska texter. Stilfilen är i CSL-format och kan användas i alla referenshanteringsprogram som hanterar CSL-filer.