Hoppa till huvudinnehåll

Skriv- och språkhjälp

Ska du skriva eller hålla en muntlig presentation? Här finns bibliotekets resurser för vetenskapligt språk.

Boka språkhandledning

Behöver du hjälp med en text eller presentation? Boka ett pass med en språkhandledare! Tjänsten är öppen under terminstid.

Tre personer sitter vid en dator och skrattar och pratar.

Bibliotekets sök- och skrivguide

Bibliotekets sök- och skrivguide i canvas är ett stöd för dig som ska skriva uppsats eller självständigt arbete. I modulerna kan du exempelvis lära dig mer om att söka litteratur, akademiskt skrivande, att presentera muntligt och göra vetenskaplig poster.

Fyra personer som skriver tillsammans, foto.

Drop-in – få hjälp online!

På vår drop-in, onsdagar 13-15, kan du får hjälp med sökningar, källhantering, skrivande, presentation och andra aspekter av akademiskt språk.

Dokumentmallar

Här hittar du dokumentmallar i Word för studentuppsatser och SLU-publikationer. Här finns även information och hjälp kring hur du använder mallarna.

Uppslagen bärbar dator med uppslagen bok inuti, foto.

Uppsatsens olika delar

På den här sidan får du en översiktlig bild av de delar vetenskapliga texter brukar innehålla. Särskilt gäller det uppsatser på kandidat- och masternivå men strukturen är ofta densamma i till exempel ett PM eller en vetenskaplig artikel.

En man håller upp en rubriks kub, foto.

Verktyg för ditt vetenskapliga skrivande

På den här sidan hittar du tips på var du kan lära dig mer om att skriva akademiska texter. Exempelvis webbresurser, användbara program och litteraturtips.

Student som skriver på dator, foto.
Publicerad: 17 januari 2024 - Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se
Loading…