Hoppa till huvudinnehåll

Biodiversity ­Campus Challenge

22 maj–30 juni gällde det att hitta och rapportera så många olika arter som möjligt på SLU:s campusområden. Utmaningen var ett samarbete och en tävling mellan 15 europeiska universitet. Nu är det klart att vi kom på en jättefin andra plats.

Hur gick det för SLU?

Nu är det klart att vi kom på en jättefin andra plats. Tack till alla som bidragit till vårt fantastiska resultat, vi på SLU har rapporterat 1845 unika arter, totalt 6587 arter. Bra jobbat allihopa. University of Hohenheim tog hem första platsen med 2088 arter och KU Leuven kom på tredje plats med 1488 arter. Klicka dig vidare för att se hur det gått för SLU:S olika campusområden.

Sätt SLU:s campus på Europas biodiversitetskarta i Campus Biodiversity Challenge!

Den 22 maj firar vi den biologiska mångfaldens dag. Då går också startskottet för Campus Biodiversity Challenge. Internationellt heter det ICA Biodiversity Challenge och är ett samarbete och en tävling mellan 17 lantbruks- och livsvetenskapsuniversitet i 13 europeiska länder. Under senvåren och försommaren, 22 maj till och med 30 juni, gäller det att hitta och rapportera de arter som förekommer på dessa universitets campusområden.

En rik biologisk mångfald är avgörande för vår planets framtid och de ekosystem vi är del av, och vi behöver kartlägga mer för ökad kunskap, analys och åtgärder. Att delta i utmaningen kommer inte bara leda till mycket mer kunskap om mångfalden på SLUs campus; det kommer att göra Dig uppmärksam på all mångfald och alla naturens under som vi har runt omkring oss varje dag. Och inte minst, kan du ju naturligtvis vinna några av våra fina priser.

Alla som jobbar eller studerar på SLU kan delta i utmaningen, men alla andra är också oerhört välkomna att rapportera in artobservationer inom våra campusområden. Rapporteringen sker i Artportalen. Oavsett om du redan är en del av SLU eller om du tänker samla några vänner så hoppas vi att du vill vara med i Campus Biodiversity Challenge - och kanske upptäcka en ny sida av våra vackra campus.

Foto: Jenny Svennås-Gillner

Huvudbild: ©Mikael Svensson/SLU Artdatabanken

Publicerad: 04 september 2023 - Sidansvarig: cecilia.nordstrom@slu.se
Loading…