Hoppa till huvudinnehåll
Rektor Maria Knutson Wedel

Vi välkomnar ditt stöd

Vare sig det handlar om klimatförändring, bioenergi, säkra och näringsrika livsmedel, djurvälfärd och djurhälsa, biodiversitet och statsmiljö, eller nya material och skogsbruk, så står SLU:s forskning i fokus.

Vi vet att våra ämnen engagerar, och att många vill stödja vår verksamhet och bidra till lösningen av framtidsutmaningarna. Enskilda, men också organisationer eller samhällsorgan är välkomna att vara med.

Vi är tacksamma för ditt engagemang och ditt bidrag. Tillsammans skapar vi förutsättningar som leder till nya genombrott!

Maria Knutson Wedel
Rektor vid SLU

Stöd forskning om hund och katt

Sällskapsdjurens forskningsfond är en insamlingsstiftelse vid Sveriges lantbruksuniversitet som beskyddas av Kronprinsessan Victoria. Fonden ger privatpersoner, företag och föreningar möjlighet att lämna bidrag till forskning om sjukdomar som drabbar hund och katt.

Katt och hund

Varför stöttar Beijerstiftelsen SLU?

Välkommen till Lövsta forskningsstation utanför Uppsala, där forskarna studerar hur vi kan få friskare, gladare, och därigenom klimatsmartare kor genom att kombinera big data, genetik och beteendevetenskap. Anders Wall och Cecilia Wikström berättar om varför stiftelsen stöttar SLU och denna typ av forskning.

Crowdfunding – Blåfenad tonfisk

Vill du bidra till en ökad kunskap för den blåfenade tonfiskens framtid? Varje år märker och spårar forskare på SLU blåfenad tonfisk i Skagerrak i ett samarbete med bland annat sportfiskare.

Blåfenad tonfisk

Marie-Claire Cronstedts professur

Med stöd av en donation från Marie-Claire Cronstedts stiftelse rekryterades 2012 Petter Kjellander som professor i viltekologi vid Grimsö forskningsstation, institutionen för ekologi.

Petter Kjellander, SLU

Aktuellt

Publicerad: 12 oktober 2023 - Sidansvarig: anna.lehrman@slu.se
Loading…