Hoppa till huvudinnehåll

Håll dig uppdaterad om miljöanalys

Här kan du hålla dig uppdaterad genom att ta del av resultat och ämneskunskap från SLU:s fortlöpande miljöanalys. Läs nyheter, prenumerera på Miljötrender nyhetsbrev och ta del av populärvetenskapligt skrivna inslag i kunskapsbanken.

Flora- och faunavård 24 april 2024

Årets Flora- och faunavårdskonferens handlar om olika sätt att se på skogen och hur man kan bruka den. Delta på plats eller digitalt.

Dagens natur

Ett artikelflöde från SLU Artdatabanken. Här hittar du analyser och nyheter om biologisk mångfald, arter och naturvård. Följ på sociala medier för att se när nya artiklar släpps.

Snart är det dags för Vårkollen

Är våren tidig eller sen i år hos dig? Gör Vårkollen under Valborgshelgen så bidrar du till ökad kunskap om klimatförändringens inverkan på växterna.

Läs nyheter om miljöanalys

Läs om miljöanalys i kunskapsbanken

Hitta öppna miljöanalysdata

Hitta öppna miljöanalysdata som producerats av SLU:s miljöanalys. Sök data om bland annat fiskar, träd, närsalter, markegenskaper och växthusgaser.

Två personer elfiskar i bäck.

Lär känna naturen – hemifrån!

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller bara testa din kunskaper? Den digitala utbildningen Naturkunnig läser du hemifrån helt kostnadsfritt.

Hitta havskunskap via Havet.nu

På Havet.nu samlas nyheter, forskning och fakta om havet. Sidan drivs gemensamt av flera universitet inklusive SLU.

Vatten är livsviktigt

SLU bidrar med kunskap för att nå de globala hållbarhetsmålen i frågor som rör vattenkvalitet, livet i vatten och människans användning av vattenresurser.

SLU:s seniora miljöanalysspecialister föreläser

Missade du Mattias Lundblads föreläsning om klimatrapportering för skog och mark den 6 december? Se den i efterhand.

Symbolbild - seniora miljöanalysspecialister föreläser. Illustration.

Vad gör SLU för klimatet?

Vi tar fram kunskap, beslutsunderlag och fakta om klimatlösningar. Vi klimatrustar våra studenter, som också hjälper oss att vässa vårt eget klimatarbete. Se några exempel här.

SLU jobbar med klimatet 52 veckor om året. Illustration: Michael Kvick, SLU

Besök Baltic Sea Science Center

På Baltic Sea Science Center kan du lära dig mer om hela Östersjön och hur havet påverkas av de 90 miljoner människor som lever runt havet. SLU bidrar stolt med kunskapsunderlaget.

Illustration med dykare
Värt att veta. Illustration: Michael Kvick, SLU

Vill du veta mer? Se öppna föreläsningar.

I föredragsserien Värt att veta presenterar forskare och miljöanalytiker vid, eller anknutna till, SLU samhällsrelevant forskning och miljöanalys i ett populärvetenskapligt format. Hitta fler event i SLU:s kalendarium.

Publicerad: 12 april 2024 - Sidansvarig: fomaredaktion@slu.se
Loading…