Animalieproduktionens driftledning och system
Kursvärdering
Kursvärderingen är ännu inte aktiverad
Kursvärderingen är öppen mellan 2024-10-24 och 2024-11-14
Andra kursvärderingar för BI1384
Läsåret 2023/2024
Animalieproduktionens driftledning och system (BI1384-10347)
2023-08-28 - 2023-10-30
Läsåret 2022/2023
Animalieproduktionens driftledning och system (BI1384-10049)
2022-08-29 - 2022-10-31
Läsåret 2021/2022
Animalieproduktionens driftledning och system (BI1384-10185)
2021-08-30 - 2021-11-01
Kursplan och övrig information
Kursplan
BI1384 Animalieproduktionens driftledning och system, 15,0 Hp
Animal Production Systems and ManagementÄmnen
Lantbruksvetenskap Biologi Biologi LantbruksvetenskapUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
G1F
Betygsskala
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande minst 50 hp inom ämnet lantbruksvetenskap varav minst 15 hp med inriktning djurbiologi och minst 10 hp med inriktning teknologi.Mål
Den studerande ska efter genomgången kurs ha förutsättningar att kunna leda verksamheter i animalieproduktion och genom fördjupade kunskaper i olika aspekter i produktionen av lantbrukets djur kunna förstå, tillämpa, analysera och värdera olika produktionsmetoder och system genom ett hållbart förhållningssätt.
Studenten ska efter genomgången kurs kunna:
förutsättningarna för produktionsledning och produktionsuppföljning i animalieproduktionen med särskilt fokus på ökad precision och analys
utforma, tillämpa, analysera och utvärdera praktiska lösningar för animalieproduktion och foder för idisslare samt sätta samman dessa i system utifrån fördjupade biologiska, tekniska och ekonomiska kunskaper
ur ett hållbarhetsperspektiv analysera och värdera animalieproduktion i ett internationellt perspektiv
analysera och värdera miljömässiga och etiska aspekter samt människans roller för animalieproduktionen
Innehåll
Kursen bygger på föreläsningar, inläsning av litteratur och fallstudier. Studenterna får också göra enskilda arbeten och studiebesök. I fallstudierna och de enskilda arbetena kan studenterna inrikta sig på vissa djurslag.
Betygsformer
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkända redovisningar av fallstudier och inlämningsuppgifter samt deltagande i studiebesök och redovisningar.
- Examinatorn har, om det finns skäl och är möjligt, rätt att ge en kompletteringsuppgift till den student som inte blivit godkänd på en examination.
- Om studenten har ett beslut från SLU om riktat pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, kan examinatorn ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan läggs ned, ska SLU besluta om övergångsbestämmelser för examination av studenter, som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningshandboken.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle, som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningshandboken.
Ytterligare information
Rekommenderade förkunskaper motsvarande genomgångna kurserna Animalieproduktion I och II samt Djurhållningens teknologi.För begränsning av antalet tentamenstillfällen se regelsamling för utbildningar vid SLU.
Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för biosystem och teknologi