Ny sökning
LB0115

Från ax till öl

Hur kommer det sig att ölen du precis hällde upp i glaset får sånt fast och fint skum? Och varför uppstod pilsnern i Pilsen och en mörk öl som Guinness blir extra bra med vatten från Dublin? Ölets smak, lukt, färg och känsla påverkas i hög grad av de ingående ingredienserna och denna kurs kommer att följa processen från Ax till Öl. Vad är viktigt för ett bra maltkorn? Hur påverkar vattenkvaliteten ölet? Vad är det för skillnad på bitterhumle och aromhumle och varför luktar en Hefeweizen skumbanan? För att ta reda på det kommer vi blanda föreläsningar, studiebesök och praktiska moment så att ni efter avslutad kurs kan välja rätt kvalitet på ingredienserna och brygga er alldeles egna perfekta IPA och förstå varför den smakar som den gör.


Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LB0115-10079 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

Brygga öl från nybörjare till avancerad ölbryggare. Lind, Gustav.

The Oxford Companion to Beer av Garrett Oliver. Den finns som referenslitteratur via Biblioteket på SLU och behöver inte inköpas.

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 19030 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Lantbruksvetenskap Biologi
Kurskod: LB0115 Anmälningskod: SLU-10079 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Svenska Ansvarig institution: Institutionen för mark och miljö Studietakt: 25%