Ny sökning
LV0089

Livsmedelsmikrobiologi

Mikroorganismer kan förstöra mat och göra oss sjuka, men de kan också användas för att producera unika drycker och livsmedel. På kursen lär du dig förstå och arbeta med mikroorganismer utifrån livsmedelssäkerhet och vid produktion av fermenterade livsmedel. Vi jobbar också med kvalitet och lagstiftning kring livsmedel.



Vi förväntar oss alla att maten vi äter är säker och inte förstörd av bakterier eller mögel. Men hur kan man försäkra sig om det, både i samband med produktionen och när man hanterar mat hemma? Som ”livsmedelsmikrobiolog” på kursen kommer du att få lära känna och arbeta praktiskt med bakterier, jäster och mögel som har betydelse för livsmedel. Du får också en översikt över parasiter och virus i livsmedel.



Intensivt labbarbete i grupper utmanar och utvecklar ditt självförtroende och ditt oberoende att kunna lösa komplexa uppgifter. Du arbetar med realistiska exempel, både med sjukdomsframkallande bakterier och med ”good bugs” i livsmedelsproduktionen. Kursen kompletterar detta med föreläsningar och gruppövningar.



Du får träna olika former av kommunikation, från formell vetenskapligt skrivande till faktarapporter inom livsmedelsindustrin.

Information från kursledaren

The schedule for Food Microbiology is available, and we are looking forward to meeting you at the course kick-off soon!

As you can see, it is a fairly intense course with alot of (obligatory) lab work. There is some flexibility in how you plan your time, and it does depend on which organisms and food products you work with - but some days you may need to stay until 17:00.

The course introduction on Friday 26 April runs for the whole day - we set up the lab groups, and you jump straight into planning and preparations.

We also start a mould identification exercise - please bring any mouldy foods from home to the first day, because we will start growing them in pure culture for further identification.

Gear up for a fun and intensive finish to the academic year!

Cheers,
Su-lin

Kursvärdering

Kursvärderingen är ännu inte aktiverad

Kursvärderingen är öppen mellan 2024-05-26 och 2024-06-16

Andra kursvärderingar för LV0089

Läsåret 2022/2023

Livsmedelsmikrobiologi (LV0089-40168)

2023-04-28 - 2023-06-04

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

Food Microbiology 4th edition Författare: Martin Ray Adams, Maurice O Moss, Peter McClure ISBN: 978-1849739603 Kommentar: You will probably manage with older editions although there will be some nice updates in the new one!

An electronic version of an older edition is available from the library.

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursen ges som en programkurs: Livsmedelsprogrammet Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 19030 SEK Nivå: Grundnivå (G1F)
Ämne: Livsmedelsvetenskap Biologi Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0089 Anmälningskod: SLU-40149 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för molekylära vetenskaper Studietakt: 100%