Ko mot gräs och horisont. Foto.
22 maj

Online

Digital betesdrift – Optimera betesdriften med moderna lösningar

Välkommen till digitalt webbinarie med fokus på digitala verktyg inom bete. Oleksiy Guzhva, veterinär samt forskare inom SLU och SustAinimal, berättar om aktuella projekt inom temat. Vi går in på de olika verktyg som utvecklas inom området, exempelvis digital parasit- och betesövervakning. Oleksiy tar även upp arbetet med appen PickAMoo där du kan mäta och väga djur via telefonen.

Evenemanget är kostnadsfritt och samarrangeras av Länsstyrelsen Västra Götaland, SmartAgri, SustAinimal och Agroväst Gröna Möten. Det vänder sig till dig med intresse för betesdrift och ny teknologi. Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se. Viktigt att du anmäler dig senast 21 maj via www.gronamoten.se. Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag som evenemanget är, till den mailadress du anger vid anmälan. Varmt välkommen!

Program

12.00 Välkomna
Arrangörerna hälsar välkomna

12.05 Kunskapsnavet animalieproduktion
Elisabeth OHara, RISE, berättar kort om det nystartade kunskapsnavet inom animalieproduktion.

12.10 Digitala verktyg för en smart betesdrift
Oleksiy Guzhva, forskare inom SLU och SustAinimal, redogör för olika digitaliseringsmetoder som tas fram och hur dessa kan bidra till minskad arbetsbörda och ökad djurhälsa.

13.00 Avslut och summering

Fakta

Tid: 2024-05-22 12:00 - 13:00
Ort: Online

Kontaktinformation