SLU Framtidens mat
SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.
Blå mat får finansiering till 2028
Forskningsrådet Formas har beslutat att förlänga finansieringen av Blå mat – centrum för framtidens sjömat. Blå mat tilldelas totalt 40 miljoner kronor under denna period, vilket möjliggör fortsatt
Växande möten #11
Invasiva och expansiva arter - hinder för matproduktion johanna.grundstrom@slu.se Växande möten #11 sätter fokus på skillnaden mellan invasiva och expansiva arter. Hur kan de påverka
NordCAW seminarium om Poultry Welfare
Välkommen att anmäla till årets NordCAW seminarium med temat välfärd för fjäderfä som hålls på Ultuna den 13 november. NordCAW (Nordic Network for Communicating Animal Welfare) anordnar årligen ett
SustAinimal 2.0 beviljas medel av FORMAS
Forskningsrådet Formas har i dag meddelat att SustAinimal får medel för att arbeta med de livsmedelsproducerande djurens roll i ett hållbart livsmedelssystem i ytterligare fyra år till. I SustAinimal
Hur tänker kycklinguppfödare i Vietnam kring antibiotikaresistens?
Antibiotikaresistens är ett globalt problem som hotar såväl människors som djurs hälsa. I de flesta låg- och medelinkomstländer kan antibiotika köpas direkt över disk utan recept från veterinär. För
Så ökar vi produktionen och konsumtionen av sjömat
Så ökar vi produktionen och konsumtionen av sjömat aquaculture@slu.se Jordbruksverket arrangerar ett digitalt lunchseminarium, där Lina Waara och Izabela Alias kommer att berätta om de viktigaste
Mistra Food Futures
Livsmedelssystemet står inför stora utmaningar. Vi måste ställa om till ett system som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart, och som levererar hälsosam mat till alla. Hur ska en sådan
Mindre mat och förändrad kost vid kris som halverar importen av jordbruksprodukter
En kris med kraftigt minskad import av livsmedel och insatsvaror till jordbruket skulle medföra omfattande kostnadsökningar för producenterna och höga priser på livsmedel, om befolkningen skulle
FN och SLU i nytt samarbete för att utveckla matproduktion och bekämpa svält
Den 18 september besökte en delegation från FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Under besöket undertecknades ett avtal mellan FAO och
Naturrestaureringslagen
Vad innebär Naturrestaureringslagen, och vad kan SLU bidra med? futurefood@sluse I somras antogs slutligen EU:s naturrestaureringsförordning och Sverige har liksom övriga EU-länder nu två år på sig
Workshop om en hållbar och robust regional livsmedelskedja
Workshop om en hållbar och robust regional livsmedelskedja futurefood@slu.se Livsmedelsfrågor har fått förnyad aktualitet, inte minst på den lokala och regionala nivån. Det handlar om att kunna
Alnarps fjäderfädag 2024
Alnarps fjäderfädag 2024 johanna.grundstrom@slu.se Årets tema är klimatförändringarnas påverkan på fjäderfäbranschen och möjliga motåtgärder. Välkommen till en dag med möjlighet att mötas