Sveriges lantbruksuniversitet

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 744 sidor som är taggade med SLU Future Food:
Livesändning Om slakt av fisk och välfärd i vattnet

Livesändning Om slakt av fisk och välfärd i vattnet

Livepodd från Almedalen: Om slakt av fisk och välfärd i vattnet gunilla.leffler@slu.se Miljarder fiskar föds upp och slaktas varje år i världen. Fiskar är känsliga och mer lika andra ryggradsdjur

Livesändning Hur hotat är vårt dricksvatten?

Livesändning Hur hotat är vårt dricksvatten?

Livepodd från Almedalen: Hur hotat är vårt dricksvatten? gunilla.leffler@slu.se Det finns tusentals olika ämnen i vatten, varav ett okänt antal är giftiga föroreningar. Letar vi efter rätt saker i

Livesändning För mycket eller för litet vatten – hur klarar lantbruket det?

Livesändning För mycket eller för litet vatten – hur klarar lantbruket det?

Livepodd från Almedalen: För mycket eller för litet vatten – hur klarar lantbruket det? gunilla.leffler@slu.se Behöver lagstiftningen kring vattenhushållning ändras? Är reglerna kring

SLU Aquaculture i Almedalen

SLU Aquaculture i Almedalen

Seminarium Almedalen: Odling av mat i vatten - en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion? eva-stina.lindell@slu.se Efterfrågan på sjömat fortsätter öka. Idag importerar Sverige mer än 70

Borgeby Fältdagar 2019

Borgeby Fältdagar 2019

Möt SLU på Borgeby Fältdagar 2019 Möt SLU på Borgeby Fältdagar 2019 rebecca.rikner@slu.se Möt SLU på Borgeby Fältdagar 2019 Borgeby Fältdagar är Skandinaviens största utemässa med 420 utställare

Rapport om äldre sorters spannmål och extremvädret 2018

Sommaren 2018 var mycket varm och hade en lång torrperiod, vilket resulterade i skördeförluster på mer än 50 % för spannmålen i landet. I en pilotstudie har forskare vid SLU undersökt om avkastningen

Rapport om äldre sorters spannmål och extremvädret 2018

Sommaren 2018 var mycket varm och hade en lång torrperiod, vilket resulterade i skördeförluster på mer än 50 % för spannmålen i landet. I en pilotstudie har forskare vid SLU undersökt om avkastningen

Matologi - tema Matsvinn

Matologi - tema Matsvinn

Matologi 2019 gunilla.leffler@slu.se Matologi är en kunskapsfestival om mat, hälsa och hållbarhet. 2019 kommer Matologi att sätta fokus på matsvinn. Möt forskarna som kämpar för minskat svinn i

Borgeby Fältdagar 2019

Borgeby Fältdagar 2019

Möt SLU på Borgeby Fältdagar 2019 Möt SLU på Borgeby Fältdagar 2019 rebecca.rikner@slu.se Möt SLU på Borgeby Fältdagar 2019 Borgeby Fältdagar är Skandinaviens största utemässa med 420 utställare

Livesändning Smart sjömat eller fishy food?

Livesändning Smart sjömat eller fishy food?

Livepodd från Almedalen: Smart sjömat eller fishy food? gunilla.leffler@slu.se Varför är det coolt att äta torsk men inte skrubbskädda? Hur opinionsbildar vi för ändrade matvanor som visar hur

SLU Future Food i Almedalen 2019

Politiker är viktiga i arbetet för ett hållbart livsmedelssystem. Ett av SLU Future Foods uppdrag är att arbeta med science for policy, att verka för att de har vetenskapligt korrekta underlag när de

Livesändning Hur hotat är vårt dricksvatten?

Livesändning Hur hotat är vårt dricksvatten?

Livepodd från Almedalen: Hur hotat är vårt dricksvatten? gunilla.leffler@slu.se Det finns tusentals olika ämnen i vatten, varav ett okänt antal är giftiga föroreningar. Letar vi efter rätt saker i

Loading…