Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 472 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Policy brief om biogas

Biogas kan spela en stor och viktig roll i ett hållbart och fossilfritt livsmedelssystem, genom att öka tillgången på fossilfri energi, drivmedel och biogödsel. Sverige har stor potential att öka den

WebbinariumMatMiljolistan

Mat, miljö och hållbarhet – hur påverkar den mat vi svenskar äter planeten? futurefood@slu.se Vad innebär det att äta hållbart och vad är en hållbar kost? På den frågan går det att ge ett relativt

Utlysningar

Utlysning konferensbidrag SLU:s Nätverk växtförädling & avel har öppnat en särskild utlysning för att stödja SLU:s forskare, tekniker och studenter att delta i konferenser relaterade till djur- eller

Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion

Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion futurefood@slu.se Biogas och biogödselproduktion bidrar till ett hållbart livsmedelssystem och ökar försörjningstryggheten av mat

Nya former av samverkan och lärande testas i Malmö

På platsen Botildenborg, som ligger i randen till Rosengård i Malmö, driver Stiftelsen Botildenborg en gård och mötesplats, där stadsodling kombineras med sociala aktiviteter, såsom arbets- och

TvärvetenskapSLU2024

SLU tar tvärvetenskap med sig in i framtiden futurefood@slu.se Save the date: Välkommen att diskutera hur SLU som universitet kan stärkas genom tvärvetenskap i forskning och utbildning. Hur viktig

Nationella vattenbrukskonferensen 2024: Kompensationsodling, klimat och vägen framåt i fokus

Nationella vattenbrukskonferensen 2024, denna gång i Umeå, samlade drygt 100 personer – alla med ett intresse för vattenbruk – från odlare, forskare och förädlare till myndigheter och

IDA2-KickOut

IDA: Tvärvetenskap för bättre naturresursförvaltning samt livsmedelsproduktion i takväxthus futurefood@slu.se Save the date: Välkommen till en inspirerande dag om tvärvetenskap i forskning och

Så satsar SLU på livsmedelsforskning

En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga i samhället en tid med föränderligt klimat och behov av ökad livsmedelsberedskap. Hur satsar SLU på

Akvakulturens möjligheter och utmaningar

Säg ”jordbruk” och alla får en bild av vad du pratar om. Men säg ”vattenbruk” eller ”akvakultur”, och associationerna blir nog inte lika tydliga. Akvakultur har stor potential att växa, eftersom vår

Marie Stenseke gästprofessor

Marie Stenseke brinner för tvärvetenskap och har genom sin långa karriär samlat mycket erfarenhet om tvärvetenskapliga arbetssätt. Under tre års tid kommer hon som gästprofessor att fortsätta med att

Mistra Food Futures

Forskningsprogrammet Mistra Food Futures startade i augusti 2020 med den övergripande visionen att skapa en vetenskapsbaserad plattform som bidrar till att omvandla det svenska livsmedelssystemet

Loading…