Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 778 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Climate conversations 21-22

SLU Global och de fyra framtidsplattformarna anordnar en rad klimatkonversationer under 2021 och 2022. Några av dem är interna dialoger och andra är seminarier öppna för alla. Använd länkarna nedan

Kan agroekologi mätta världen?

Agroekologi beskrivs som ett lokalt förankrat, ofta småskaligt sätt att bedriva lantbruk, i samklang och i samarbete med själva naturen, med kretsloppstänkande, biologisk mångfald och hållbarhet som

Välkommen till webbinarium och lokal och ekologisk mat

Lokalt, ekologiskt eller både och – vad ska man välja? janne.nordlund.othen@slu.se Vad är bäst, lokalt, ekologiskt eller både och? Frågor som ofta ställs men som kan vara svåra att ge enkla svar på

Hållbarare mjölkproduktion om korna lever längre?

Längre livstid för korna är mer hållbart. Det är den hypotes som forskare i ett SLU-projekt nu arbetar med. I projektet undersöks både lönsamhet och metanproduktion, men också mjölkens processbarhet

Albert De Vries webbinarium

Välkommen till ett webbinarium de 2:a februari kl 13.00 med Albert De Vries, professor inom mjölkkornas skötsel och ekonomi vid University of Florida på engelska. Albert De Vries kommer att prata om

Mikrobiologiska faror i livsmedel

Klimatförändringarna kan komma att påverka den mikrobiologiska livsmedelssäkerheten i hela livsmedelssystemet, något som synliggjordes i en ny rapport som publicerades av Livsmedelsverket nyligen.

Lökkonferens 2022

Lökkonferens 2022 parvin.mazandarani@slu.se Välkommen till en digital lökkonferens 2022! Vartannat år samlas lökbranschen för att diskutera nutid och framtid. Med nationella och internationella

Artiklar om Kulturmust och gråärtor i tidskriften Mathantverk

I Eldrimners tidskrift Mathantverks nummer 4, 2021 finns två artiklar med bäring på Pom. Eldrimner, som är ett resurscenter för mathantverk, har mycket gemensamt med Pom eftersom de försöker lyfta

Exkursion med Linné - så gick det till

Linnés exkursioner blev omåttligt populära bland studenterna och utvecklades till rena festtåg. På morgonen samlades studenterna vid stadstullen. Där formerade Linné gruppen. Han utsåg en

Vatten och bröd på Broborg

Här kommer ett utflyktstips till Broborg öster om Knivsta, där du bjuds på en vandring med vacker utsikt, rafflande historia och läskande slut. Börja utflykten med att följa den steniga stigen upp

Äta ute - din digitala utflyktslåda - oväntad mat på oväntad plats

Välkommen att upptäcka spännande natur i Uppsala län och varför inte ha en picknick med mat som kommer från landskapet? Här har vi samlat inspiration och tips i en digital utflyktslåda.

Forskning frukt och grönt

Forskning om frukt, bär och grönsaker vid SLU futurefood@slu.se

Loading…