Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 435 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Sök till IDA

Interdisciplinary Academy är ett program vid SLU där Du som forskare vid SLU erbjuds möjlighet att samverka över disciplingränserna kring komplexa frågeställningar inom det breda området hållbar

Viktiga datum

En ny projektperiod för IDA 2025-2026 utlyses av SLU Future Food i samarbete med SLU Urban Futures. Här hittar du viktiga datum för utlysningen och projektperioden. 5 dec 2024: Utlysning för att söka

Alnarps lamm- och fårdag 2025

johanna.grundstrom@slu.se Årets lamm- och fårdag fokuserar på produktion. Det finns stora möjligheter att satsa på lammproduktion då efterfrågan på lammkött är betydligt större än tillgången. Vi

Interdisciplinary insights into navigating the maze of landscape multifunctionality

Interdisciplinary insights into navigating the maze of landscape multifunctionality futurefood@slu.se Välkommen till ett nytt lunchwebbinarium om i vår serie om tvärvetenskap! I det här

Brödsvinn

I Sverige slängs årligen 100 000 ton bröd och 80 000 ton fikabröd, där mer än hälften blir svinn redan i bagerier eller butiker – innan det har nått konsumenten. Det framgår av en ny studie från

Ny rapport från SustAinimal: Svensk mjölkproduktion – Vad kan vi lära av det förflutna? Trendindikatorer bakåt och vägar framåt

I en ny rapport sammanfattas resultaten från en övergripande studie som gjordes inom det tvärdisciplinära projektet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk”, samt två workshoppar som hållits med

Odling knyter samman samtal om framtiden

Vad tänker människor i Rosengård om framtiden och hur kan man odla inomhus i en källare på ett bra sätt? Nina Vogel, programchef vid SLU Urban Futures, är en av de forskare som undersöker det i en ny

Mindre ”djursvinn” på ekologiska nötkreatursgårdar

En viktig del av matsvinnet är djur som förloras redan på gårdsnivå och aldrig går till slakt. En ny studie från SLU visar att detta köttsvinn i Sverige uppgår till 7,4 procent av nötköttsproduktion

Framtidens sjömat - så bygger vi ett hållbart vattenbruk

Framtidens sjömat - så bygger vi ett hållbart vattenbruk aquaculture@slu.se Odlad fisk, skaldjur och alger har en otrolig potential för vår framtida matförsörjning. Hur kan vi öka vårt vattenbruk,

Åsa Domeij utsedd till årets SLU-alumn

Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood har utsetts till årets SLU-alumn. Med ett långvarigt engagemang för hållbar utveckling, både inom politiken och livsmedelssektorn, har hon bidragit till att

Assumptions and values influence research on agricultural sustainability

Antaganden och värderingar påverkar forskning om jordbrukets hållbarhet futurefood@slu.se Välkommen till ett nytt lunchwebbinarium om i vår serie om tvärvetenskap! Helena Röcklinsberg och Riccardo

Semlan – en ständig innovation

På Fettisdagen, semmelätandets höjdpunkt, finns det anledning att fundera: Vad är det som hänt? Vad kan vi vänta oss till nästa års semmelsäsong? Hur och varför uppstår matinnovationer?

Loading…