Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 440 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Nytt center för livsmedelsberedskap söker doktorander

Ett nytt tvärvetenskapligt kunskapscentrum för livsmedelsberedskap söker doktorander i virologi och ekologi. Doktoranderna ska utveckla nya metoder för att upptäcka och hantera antagonistiska hot

Folk & Forskning

SLU:s forskning har inspirerat till menyn vid konferensen Folk & Forskning 2025. Här hittar du spännande fakta att tugga vidare på.

Matkultur

Mat är så mycket mer än smak, konsistens och näring. Mat är också i högsta grad kultur, och vad vi äter och hur vi äter är djupt rotat i vår kultur och vilka vi är som grupp och individer.

Vem gör Sveriges bästa äppelmust?

En bra must ska se fin ut, dofta av frukt och smaka på ett bra sätt. Dessa kvalitetsegenskaper utgör grunden för den bedömning juryn gör av inte mindre än 86 olika mustdrycker inför Must-SM den 9 maj

Ny utlysning från SustainGov

Innovationsprogrammet SustainGov har öppnat för tre stora utlysningar, där medel bland annat kan sökas för fokusområdet Framtidssäkrad livsmedelsförsörjning för hälsa och välbefinnande. SLU medverkar

Hållbar matkonsumtion

Maten och vår matproduktion står för ett stort klimat- och miljöavtryck. Hur ska vi tänka för att minska det avtrycket? Och hur kan politiken och samhället hjälpa individen att göra hållbara val?

Must-SM

Must-SM på Alnarp johanna.grundstrom@slu.se Sveriges bästa must ska koras. Välkommen till det åttonde svenska mästerskapet i svensk äppelmust! Välkommen att deltaga på plats Vare sig du är med och

Julens matkultur

På den här sidan har vi dukat ett smörgåsbord av god kunskap inför julen. I år bjuder vi på en adventskalender i fyra avsnitt med filmer om julmat och hållbarhet. God jul från SLU Future Food!

Riksmaten Småbarn

Det är vuxenvärlden som måste visa barnen att mat kan vara god, näringsrik och hållbar på samma gång. Men tyvärr är vi inte så bra på det. Det visar den sannolikt första vetenskapliga studien som

Anmälan öppen till Nationella växtskyddskonferensen 2025

Skog, trädgård och jordbruk i ett föränderligt klimat och nytänkande för en hållbar framtid – det är årets tema för Nationella växtskyddskonferensen som arrangeras 12–13 november i Alnarp. Nu är

Annie tar täten för en hållbar matproduktion

Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skånes centrum för hållbar primärproduktion. Med bakgrund från såväl företagsutveckling inom gröna

Nya jobb

För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna mycket lovande ut. Behovet av både produkter och kompetens förväntas öka, och under de kommande åren

Loading…