Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 449 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Matkultur

På den här sidan har vi dukat ett smörgåsbord av god kunskap inför julen. I år bjuder vi på en adventskalender i fyra avsnitt med filmer om julmat och hållbarhet. God jul från SLU Future Food!

SustainGov

SLU medverkar i en ansökan för ett nytt tioårigt strategiskt innovationsprogram inom ramen för Vinnovas, Formas och Energimyndighetens gemensamma utlysning ”Impact innovation”. Förslaget kallas

Podd med Per Hansson

I en nystartad podd, producerad av ATL Lantbrukets affärstidning, lyfts aktuella ekonomiska frågor inom lantbruket. Risker, ränta, markpriser och optimerad maskinpark står bland annat på körschemat i

Workshop om restflöden i cirkulära livsmedelssystem- Utmaningar och lösningar

Workshop om restflöden i cirkulära livsmedelssystem- Utmaningar och lösningar johanna.grundstrom@slu.se Välkomna på en workshop där vi möts i berättelsen om återvinning och återanvändning av

Så tas ny teknik och nya idéer upp i trädgårdsföretagen

Traditionell odling på friland och i växthus dominerar den svenska grönsaksproduktionen, men branschen rymmer också vertikalodling i växtfabriker med artificiellt ljus och småskalig hantverksmässig

SLU YI Musikhjälpen

De tre gymnasieelever som under oktober representerade SLU under Global Youth Institute i USA har på eget initiativ startat en insamling för årets tema på Musikhjälpen – Ingen ska behöva dö av hunger

Utlysningar

Utlysning för praktikplatser vid företag som är specialiserade på växtförädling eller djuravel SLU Breeding Network välkomnar masterstudenter och doktorander vid SLU att ansöka om medel för att göra

Seminar: Drivers for Change – Efforts to reduce inappropriate use of antibiotics in animal production

Seminar: Drivers for Change – Efforts to reduce inappropriate use of antibiotics in animal production futureonehealth@slu.se Detta seminarium fokuserar på hur vi kan minska användningen av

De vill ta bönan till bordet

Varför hamnar så liten andel svenska baljväxter på tallriken? Handlar det om höga priser, ointresse hos odlaren eller att det är svårt med lagring och packning? I det nya projektet Hur får vi bönan

Digitaliserad kvalitetsbedömning av livsmedel med 3D-röntgen och ultraljud

I ett samarbete mellan SLU och Luleå tekniska universitet har forskare undersökt möjligheten att använda modern digital teknik som CT-röntgen och ultraljud för att bestämma kvaliteten på livsmedel

AKIS- vem hjälper dig?

Har du som företagare ett tillräckligt brett kontaktnät eller andra informationskällor som gör att du tar till dig av ny kunskap? Hur vet du om du har det och vad gör du om du inte har det? Sebastian

Så ska risken för spridning av kadmium minska i samband med återföring av näring till åkermark

I ett nytt projekt finansierat av FORMAS ska forskare vid SLU och KTH förbättra återföringen av näringsämnen i jordbruket genom att utveckla riskbedömningen för kadmium i åkermark. Det är en

Loading…