Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 458 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Blå mat får finansiering till 2028

Forskningsrådet Formas har beslutat att förlänga finansieringen av Blå mat – centrum för framtidens sjömat. Blå mat tilldelas totalt 40 miljoner kronor under denna period, vilket möjliggör fortsatt

Växande möten #11

Invasiva och expansiva arter - hinder för matproduktion johanna.grundstrom@slu.se Växande möten #11 sätter fokus på skillnaden mellan invasiva och expansiva arter. Hur kan de påverka

NordCAW seminarium om Poultry Welfare

Välkommen att anmäla till årets NordCAW seminarium med temat välfärd för fjäderfä som hålls på Ultuna den 13 november. NordCAW (Nordic Network for Communicating Animal Welfare) anordnar årligen ett

SustAinimal 2.0 beviljas medel av FORMAS

Forskningsrådet Formas har i dag meddelat att SustAinimal får medel för att arbeta med de livsmedelsproducerande djurens roll i ett hållbart livsmedelssystem i ytterligare fyra år till. I SustAinimal

Hur tänker kycklinguppfödare i Vietnam kring antibiotikaresistens?

Antibiotikaresistens är ett globalt problem som hotar såväl människors som djurs hälsa. I de flesta låg- och medelinkomstländer kan antibiotika köpas direkt över disk utan recept från veterinär. För

Så ökar vi produktionen och konsumtionen av sjömat

Så ökar vi produktionen och konsumtionen av sjömat aquaculture@slu.se Jordbruksverket arrangerar ett digitalt lunchseminarium, där Lina Waara och Izabela Alias kommer att berätta om de viktigaste

Mistra Food Futures

Livsmedelssystemet står inför stora utmaningar. Vi måste ställa om till ett system som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart, och som levererar hälsosam mat till alla. Hur ska en sådan

Mindre mat och förändrad kost vid kris som halverar importen av jordbruksprodukter

En kris med kraftigt minskad import av livsmedel och insatsvaror till jordbruket skulle medföra omfattande kostnadsökningar för producenterna och höga priser på livsmedel, om befolkningen skulle

FN och SLU i nytt samarbete för att utveckla matproduktion och bekämpa svält

Den 18 september besökte en delegation från FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Under besöket undertecknades ett avtal mellan FAO och

Naturrestaureringslagen

Vad innebär Naturrestaureringslagen, och vad kan SLU bidra med? futurefood@sluse I somras antogs slutligen EU:s naturrestaureringsförordning och Sverige har liksom övriga EU-länder nu två år på sig

Workshop om en hållbar och robust regional livsmedelskedja

Workshop om en hållbar och robust regional livsmedelskedja futurefood@slu.se Livsmedelsfrågor har fått förnyad aktualitet, inte minst på den lokala och regionala nivån. Det handlar om att kunna

Alnarps fjäderfädag 2024

Alnarps fjäderfädag 2024 johanna.grundstrom@slu.se Årets tema är klimatförändringarnas påverkan på fjäderfäbranschen och möjliga motåtgärder. Välkommen till en dag med möjlighet att mötas

Loading…