Hoppa till huvudinnehåll

Hundgenetikgruppen

På SLU och Uppsala Universitet pågår intensiv forskning om genetiken bakom hundars sjukdomar. Syftet är att öka kunskapen om biologin bakom genetiska sjukdomar som förekommer hos både hundar och människor. Forskningen ger oss ökad förståelse om genetiska riskfaktorer vilket hjälper oss i arbetet för friskare hundraser och att förbättra både veterinär- och humanmedicin.

Blanketter för medverkan

Här finns blanketter att ladda ner till dig som är djurägare och till veterinärkliniken. Du hittar både medgivaravtal, hälsoenkät, information om provtagning, fakturering och vart proverna ska skickas.

Publicerat

Under åren har vi fått många artiklar publicerade i flera framstående tidskrifter. Här finns alla publikationer från 2009 och framåt.

Hälsouppdatering

Har din hund fått en ny diagnos? Skicka oss gärna ett mail så att vi kan lägga till den informationen om din hund. Det kan ha stor betydelse för de projekt där den ingår. Tack för hjälpen!

Hundtassar

Ett unikt samarbete mellan Uppsala Universitet och SLU.

Hela hundgenetikgruppen är ett unikt samarbete mellan Uppsalas båda universitet; Sveriges Lantbruksuniversitet och Uppsala universitet. Samarbetet har pågått sedan mitten av 00-talet och har under åren resulterat i många fina forskningsresultat.

Samarbetet innebär att viktig kompetens samlas och tillsammans bildar en stark och kunskapsintensiv grupp, från biologer, och veterinärer till genetiker och bioinformatiker.

Publicerad: 03 oktober 2022 - Sidansvarig: natalie.von.der.lehr@slu.se
Loading…