Ny sökning
BI1448

Skötsel av vilt- och fiskpopulationer

Ämnesmässigt innehåll

Genom en kombination av traditionella föreläsningar, diskussionsbaserade aktiviteter och självstudier ska studenterna förvärva kunskaper om hållbar skörd och förvaltning av fisk och vilda djur. Utvalda fallstudier används under hela kursen för att vägleda inlärningen av olika förvaltningsmetoder/filosofier, med fokus på adaptiv förvaltning av vilda djur och växter och evidensbaserat bevarande.


Studenterna kommer att sammanställa och tillämpa kunskaper om grundläggande djurpopulationsbiologi (t.ex. behov av livsmiljöer, predation och födosök, reproduktion), övervakning och förvaltning av djur (t.ex. inventeringsmetoder, jakt och fiskemetoder), samtidigt som de tar hänsyn till de mänskliga dimensionerna (t.ex. konflikter mellan intressenter, rättsliga ramar, internationella perspektiv) för att fatta beslut och utfärda rekommendationer för förvaltning av fisk och vilda djur.


Studenterna kommer att få utbildning i hur man effektivt hittar information i litteraturen och i bästa praxis för kritisk utvärdering av data.


Genomförande

Undervisningen består av en blandning av undervisningsformat och inkluderar föreläsningar, gruppövningar, självstudier och exkursioner. Experter inom området ger sin syn på vilt- och fiskförvaltning genom gästföreläsningar och exkursioner.


Studenterna kommer att utöka sina kunskaper genom självstudier utanför klassrummet, vilket kommer att innebära litteraturstudier och arbete med projektarbeten och uppdrag. Både individuellt och i grupp kommer studenterna träna sina skriftliga och muntliga kommunikationsfärdighete, vilket är nödvändiga för framtida arbete som yrkesverksamma inom vilt- och fiskförvaltning.


Om möjligt anordnas exkursioner till relevanta fältlokaler för att hjälpa studenterna att koppla det material som de lärt sig om fisk och viltförvaltning i klassrummet till dess praktiska tillämpning.


I kursen fokuseras på följande generella kompetenser:



  • kunskapssammanställning

  • kommunikation

  • självständighet

  • samarbete.


Följande moment är obligatoriska:



  • seminarier

  • övningar 

  • uppgifter

  • projektarbete

  • redovisningar


Kursplan och övrig information

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursen ges som en programkurs: Skötsel av vilt- och fiskpopulationer - masterprogram Skötsel av vilt- och fisk populationer Jägmästarprogrammet Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38060 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Biologi
Kurskod: BI1448 Anmälningskod: SLU-40077 Plats: Umeå Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för vilt, fisk och miljö Studietakt: 100%