Ny sökning
FÖ0441

Företagsekonomi och livsmedelskedjan

Information från kursledaren

2020-08-26
Länk till introduktionsföreläsning via Zoom
Per-Anders Langendahl is inviting you to a scheduled Zoom meeting. Topic: Introduktion FÖ0441/FÖ0463/LK0363 Time: Aug 31, 2020 01:00 PM Stockholm Join Zoom Meeting https://slu-se.zoom.us/j/61513545087 Meeting ID: 615 1354 5087 Passcode: 190805 One tap mobile +46850500829,,61513545087# Sweden +46850520017,,61513545087# Sweden Dial by your location +46 8 5050 0829 Sweden +46 8 5052 0017 Sweden +46 850 539 728 Sweden +46 8 4468 2488 Sweden +46 8 5016 3827 Sweden +46 8 5050 0828 Sweden Meeting ID: 615 1354 5087 Find your local number: https://slu-se.zoom.us/u/ccQGUHBwfR Join by SIP 61513545087@109.105.112.236 61513545087@109.105.112.235 Join by H.323 109.105.112.236 109.105.112.235 Meeting ID: 615 1354 5087 Passcode: 190805

2020-07-09
Welcome to the Swedish University of Agricultural Sciences
Here you find important information that will be useful before arriving to Sweden and while you are a student. https://student.slu.se/en/studies/new-student/check-list/ • You need to have a student account in order to access Ladok Student at SLU and to sign up for exams. • You must be admitted and registered to attend the course. Unregistered students may NOT stay on the premises, for reasons of insurance. • You have to register yourself via Ladok Student. The self-registration is open 5 workdays before the start of the course and 3 days after. If you have been admitted to the course with conditions, you cannot register online and must contact the course leader who decides if you can still register. Only registered students can participate in the course and have access to, for example, Canvas. • If you want to receive text messages with updates for the course, for example in case of cancelled lectures or room changes, please check that the correct mobile number is in Ladok Student. • During the second week of the course there will be a mandatory control of attendance. If you don´t participate in the control you risk losing your place on the course. • If you need special support, please inform the course leader at the start of the course, so that special arrangements can be made for example at the examination. Certificates from Nais shall be displayed every time. https://student.slu.se/en/study-support/study-support/funka/ • If you cancel the course, you should immediately notify the course leader via email, who in turn informs the educational administration to register a course break in Ladok. • You are automatically registered for the ordinary exams in Ladok Student. You can find your anonymous code in Ladok Student. Please note that you still have to register yourself for the re-exam in Ladok Student. This applies only to exams and re-exams within the department of economics. • Corrected exams can be collected Wednesdays from 12.30 - 14.30 in room D416 or D417 in Ulls Hus. If you have any questions, please contact the administration by emailing ekon-adm@slu.se

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

FÖ0441-10206 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för FÖ0441

Läsåret 2023/2024

Företagsekonomi och livsmedelskedjan (FÖ0441-10368)

2023-08-28 - 2023-09-27

Läsåret 2022/2023

Företagsekonomi och livsmedelskedjan (FÖ0441-10109)

2022-08-29 - 2022-09-28

Läsåret 2021/2022

Företagsekonomi och livsmedelskedjan (FÖ0441-10236)

2021-08-30 - 2021-09-29

Läsåret 2019/2020

Företagsekonomi och livsmedelskedjan (FÖ0441-10169)

2019-09-02 - 2019-10-01

Läsåret 2018/2019

Företagsekonomi och livsmedelskedjan (FÖ0441-10168)

2018-09-03 - 2018-10-07

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

Betyg

Tentamen

Projektarbete

5

Förutom kriterierna för betygsnivå 3 och 4

  • Uppnå minst 90 % på tentamen

Studenten kan, genom projektarbete (eller motsvarande uppgift),

  • skapa och kritiskt utvärdera ekonomiskt beslutsunderlag med avseende på livsmedelskedjan
  • Diskutera ekonomiska förutsättningar och begränsningar inom livsmedelskedjan utifrån hållbarhets perspektiv
  • Godkänd projektrapport, presentation och opponering av ett annat projektarbete

4

Förutom kriterierna för betygsnivå 3

  • Kan visa förmåga att lösa företagsekonomiska problem, motivera metodval och göra en acceptabel lösning
  • Uppnå minst 80 % på tentamen

3

Studenten kan

  • redogöra för centrala begrepp inom företagsekonomi
  • Sammanställa och redogöra för grundläggande kalkyler och andra informationsverktyg inom företagsekonomi
  • analysera ekonomiska beslutsunderlag;
  • uppnå minst 60% på tentamen.

U

Uppnår inte 60% på tentamen

Ej genomfört godkänt projektarbete (eller motsvarande uppgift)

Litteraturlista

  1. Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb Författare: Christian Ax, Christer Johansson, Håkan Kullvén ISBN: 9789147110957 [Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb] (https://www.adlibris.com/se/bok/den-nya-ekonomistyrningen-bok-med-elabb-9789147110957) Kommentar: Rekommenderad litteratur: Den nya ekonomistyrningen Övningsbok med lösningar Författare: Christian Ax, Håkan Kullvén ISBN: 9789147110964

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Nivå: Grundnivå (GXX)
Ämne: Företagsekonomi Företagsekonomi
Kurskod: FÖ0441 Anmälningskod: SLU-10206 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Svenska Studietakt: 100%