Ny sökning
FÖ0468

Consumer behaviour, food choice and sustainable food consumption

Kursen omfattar föreläsningar, seminarier, övningar, workshops och projektarbete.


Kursen omfattar teoretisk fördjupning med olika tematiska inriktningar (konsumentbeteende, kvalitetsupplevelser, lärande, motivation, värderingar och drivkrafter i konsumentens val och beteenden. Ett särskilt tema rör konsumentundersökningar av både kvalitativ och kvantitativ karaktär, vilket även inkluderar metoder för sensorisk analys.


Kursen beaktar genomgående hållbarhetsperspektiv, vilket även omfattar hur nya konsumentbeteenden och hållbar konsumtion påverkar aktörer i värdekedjan för livsmedel och hur interaktioner i denna kedja förändras genom exempelvis nya distributionskanaler, kommunikationsmetoder, processer för gemensamt värdeskapande och nya vägar för möten mellan producent och konsument.


Information från kursledaren

There is now a preliminary schedule for the course. Note that this is just preliminary. There are more planned activities for which responses from external guests are awaited. The latest revised schedule will always be available in the timetable link here.

Course literature: There are three course books, whereof one is available online:

1. Solomon et al. (2019) Consumer behaviour: A European perspective. https://www.pearson.com/en-gb/subject-catalog/p/consumer-behaviour-a-european-perspective/P200000005457/9781292245430

2. Thaler & Sunstein (available in different prints) Nudge. https://www.adlibris.com/se/bok/nudge-9780241552100

3. Shepherd & Raats (2006). The psychology of food choice. Wallingford: CABI. Available as e-book through the SLU Library: e.g. https://www.cabidigitallibrary.org/doi/10.1079/9780851990323.0000

Other literature will be made available through the Canvas home page. The schedule (final schedule) includes a detailed list on what to read throughout the course.

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

FÖ0468-40035 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för FÖ0468

Läsåret 2021/2022

Consumer behaviour, food choice and sustainable food consumption (FÖ0468-40077)

2022-03-24 - 2022-06-05

Läsåret 2020/2021

Consumer behaviour, food choice and sustainable food consumption (FÖ0468-40139)

2021-03-24 - 2021-06-06

Kursplan och övrig information

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Nej Kursen ges som en programkurs: Masterprogrammet Hållbara livsmedelssystem Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 26170 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Livsmedelsvetenskap Företagsekonomi Företagsekonomi Livsmedelsvetenskap
Kurskod: FÖ0468 Anmälningskod: SLU-40035 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för människa och samhälle Studietakt: 100%