Ny sökning
LV0121

Research training food science


  • Studenten deltar i den ordinarie verksamheten på en akademisk institution. Kursen genomförs som ett individuellt projekt. Studenten identifierar vilket ämnesområde och metodik hen är intresserad av och kontaktar kursledaren samt en forskare som kan handleda. I början av kursen ska student och handledare skriva en arbetsplan. Studenten introduceras i relevanta säkerhetsrutiner. En litteraturstudie relaterade till ämnesområdet eller metoderna genomförs. Projektet avslutas med en kort skriftlig rapport på engelska och muntlig presentation för forskningsgruppen. Rapporten ska innehålla en beskrivning av praktikplatsen och de utförda uppgifterna, en sammanställning av litteraturstudien, samt en diskussion i relation till de använda metodernas möjligheter och begränsningar.


Introduktion till säkerhetsrutiner för laboratoriearbete och riskanalys, individuell handledning och forskargruppmöten är obligatoriska.



  • Forskningspraktik är en individuell kurs vars syfte är att ge en inblick i hur forskning och vetenskapligt utvecklingsarbete organiseras och genomförs i praktiken. Studenten får, genom att under en period delta i en forskargrupp, god inblick i livsmedelsforskning. Studenten får praktisk och teoretisk kunskap i olika metoder som används i livsmedelsforskning, samt insikt i vilka begränsningar olika metoder kan ha.


Information från kursledaren

Hello and welcome to the course!
You can find information about the organization of the course under 'Timetable'.

Greetings Sabine

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LV0121-20189 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för LV0121

Läsåret 2023/2024

Research training food science (LV0121-20161)

2023-10-31 - 2024-01-14

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

Betygskriterier – LVxxx Forskningspraktik livsmedel

Kursen forskningspraktik Livsmedel betygssätts med Godkänt (G) och Underkänt (U).

För att få G krävs följande:

- Genomförd praktik på en institution med godkänt handledare

- Godkänd praktikrapport

- Godkänd litteraturstudie

- Godkänd muntlig redovisning

Grading criteria - Research internship food science

The course research internship food science is graded with Pass (P) and Fail (F).

To get P, the following is required:

- Completed internship at a department with an approved supervisor

- Approved internship report

- Approved literature study

- Approved oral presentation

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Nej Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38060 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1N)
Ämne: Livsmedelsvetenskap Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0121 Anmälningskod: SLU-20189 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för molekylära vetenskaper Studietakt: 100%