Ny sökning
LV0128

Innovation för hållbara livsmedelssystem

Innovationsledning, innovationsteori, innovationsprocesser med tillämpning på hållbara livsmedelssystem


Kursen utnyttjar olika undervisningsformer för att främja studenternas lärande och diskussioner genom:


Kursen innehåller föreläsningar, seminarier och arbete i grupp och enskilt.


Under dessa moment ingår teoriavsnitt rörande innovationsprocesser och innovationssystem, projektledning och organisation, samt aspekter på hållbara livsmedelssystem. Kursen bygger på aktivt deltagande i workshops, seminarier och projektarbeten som innefattar uppgifter och projekt med koppling till ett hållbart livsmedelssystem.


I kursen fokuseras på följande generella kompetenser:



  • Systemtänkande

  • Presentationsteknik

  • Gruppdynamik

  • Processledning


För godkänd kurs krävs närvaro på obligatoriska moment (seminarier/workshops/presentationer/handledning), godkända inlämningar och tentamen, samt godkänt på projektarbete (skriftlig och muntlig presentation).


Kursvärdering

Andra kursvärderingar för LV0128

Läsåret 2023/2024

Innovation för hållbara livsmedelssystem (LV0128-30291)

2024-01-15 - 2024-03-19

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

  1. Trott (2021) Innovation management and new product development, 7th edition, Pearson (note. previous editions also works, but may have other chapter structure)

  2. Tonnquist (2021) Project management. Sanoma Utbildning

  3. Other literature will be made available on Canvas. See Canvas and the Schedule

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Nej Kursen ges som en programkurs: Masterprogrammet Hållbara livsmedelssystem Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38060 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0128 Anmälningskod: SLU-30025 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för människa och samhälle Studietakt: 100%