CV-sida

Natalie von der Lehr

Kommunikatör på institutionen för husdjursgenetik

Presentation

Sedan februari 2019 arbetar Natalie von der Lehr som kommunikatör på institutionen för husdjursgenetik på halvtid. Hon jobbar dels med den interna kommunkationen av projektet Gigacow och dels med den externa kommunikationen av institutionen.

Om du behöver hjälp med kommunikationen av din forskning kan du vända till dig henne.

Bakgrund

Efter nästan tio år inom forskningen som doktorand och postdoktor bestämde jag mig för att byta ut pipetten mot pennan och sadlade om till vetenskapsjournalist. Läsåret 2009/2010 läste jag en ett-årig magisterutbildning i journalistik vid Uppsala universitet för att lära mig hantverket och efter det började jag frilansa. Sedan dess har jag förmedlat komplexa forskningsnyheter på ett enkelt och tilltalande sätt.

När jag inte jobbar på institutionen för husdjursgenetik frilansar jag som vetenskapsjournalist. Jag skriver om forskningspolitk och forskningens villkor för tidningen Curie och har tillsammans med min frilanskollega Lisa Beste startat vetenskapspodden RadioScience. Jag coachar också några doktorander och postdoktorer som bloggar för Karolinska Institutets karriärblogg.

Mini-CV

1998: Magisterexamen i  molekylärbiologi, Uppsala universitet

2003: Doktorsexamen (PhD) i molekylär genetik, Sveriges Lantbruksuniversitet

2003 - 2009: Postdoktorala studier vid SLU och Karolinska Institutet

2010: Magisterexamen i journalistik, Uppsala universitet


Kontaktinformation