3 feb

Ultuna

Värt att veta Ultuna om 3D-printning

Årets första föreläsning i den populärvetenskapliga serien Värt att veta handlar om 3D-printning av protein- och fiberrika livsmedel. Intresset för detta har ökat inom livsmedelsindustrin. Doktoranderna Klara Nilsson och Mathias Johansson föreläser.

Fraktioner från fababöna för 3D-printning av protein-och fiber-rika livsmedel

Vilka möjligheter och utmaningar finns med 3D-printning av livsmedel och hur kan tekniken användas inom framtida livsmedelsproduktion?

3D-printning används idag relativt lite inom livsmedelsindustrin men har ökat i intresse och publicitet de senaste åren. En av de största utmaningarna med 3D-printning för livsmedel är att skapa material med lämpliga egenskaper för produkten och produktionen.

Klara Nilsson och Mathias Johansson är doktorander vid Institutionen för molekylära vetenskaper.

Digitala föreläsningar

På grund av rådande läge för pandemin ges vårens Värt att veta-föreläsningar digitalt via Zoom.

Detta gäller

När: torsdag den 3 februari

Tid: 12.15–13.00

Språk: engelska

Hur: föreläsningen direktsänds via zoom. Här är länken https://slu-se.zoom.us/meeting/register/u5ctf--gpj4qHtb-9QS75jdGGZHC9pepRKGO 

Zoomregistrering

Du måste registrera dig för att kunna se föredraget. Det går snabbt och lätt. Gör så här:

  1. Klicka på Zoom-länken.
  2. Fyll i namn och e-postadress.
  3. Så fort du har anmält dig skickas lösenord och länk till e-postadress du angav.
  4. Klicka på länken "Click Here to Join". En webbsida öppnas.
  5. Klicka på "Launch Meeting" och skriv in den sexsiffriga koden i mejlet i den dialogruta som öppnades.

Du kan registrera dig när du vill så fort länken är publicerad. Den blir aktiv omkring tio minuter innan föredraget börjar.

Vårens program

Det hålls ytterligare tre föreläsningar under våren i Värt att veta-serien. Se programmet här

Fakta

Tid: 2022-02-03 12:15 - 13:00
Ort: Ultuna

Kontaktinformation

Värt att veta – populärvetenskapliga föreläsningar.
Kee Lundqvist
kee.lundqvist@slu.se, 018-67 10 97