15 jun

Krokstorps gård /Sundspärlan

Växande möten - framtidens cirkulära lantbruk

möten, sammanträden | seminarier, workshops |

Växande Möten #6 ringar in flera cirkulära teman med forskning och konkreta exempel från Skåne. Under parollen Framtidens cirkulära lantbruk går vi från rest till resurs, från svinn till skatt.

Växande möten framtidens cirkulära lantbrukVi börjar på hållbarhetsspåret med ett gårdsbesök på Krokstorps Gård där vi får en inblick i Conservation Agriculture, även kallat bevarande jordbruk. I möteslokalen gästar Niclas Östlund som definierar begreppet cirkularitet och hur det går att tänka och arbeta cirkulärt rent praktiskt, såväl idag som i framtiden.

Efter inspirationsföreläsningarna följer en gemensam dialog om cirkulära möjligheter. Därefter befinner vi oss i (s)vinnarspåret med Olof Nyström som bland annat berättar broccoli, vars svinn och spill blivit till nya resurser som gynnar klimatet och öppnar för nya affärsmöjligheter.


Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller gröna näringar och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

Fakta

Tid: 2023-06-15 16:00 - 19:00
Ort: Krokstorps gård /Sundspärlan
Arrangör: Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne.
Sista anmälningsdag: 7 juni 2023
Pris: Kostnadsfritt
Mer information:

Detaljerat program och anmälan finns på Växande möten #6 Framtidens cirkulära lantbruk - Innovationscenter för landsbygden

Vi ses på Krokstorp Gård 16.00 för ett gårdsbesök. Adress: Rausvägen
620, 253 53 Påarp. Växande mötet äger sedan rum på Sundspärlan i
Helsingborg, cirka 10 minuter från Krokstorps Gård (egen transport).


Relaterade sidor: