22
sep
Crafoordsalen, Alnarp

Frukostseminarium med Jens Thulin

evenemang | seminarier, workshops |
Jens Thulin sitter på huk och ger en ko mat från en hink. Han ser glad ut och kramar om kon.

Jens är bonden med alltför många idéer och mycket spring i benen. Han driver Vismarlövsgården, lite utanför Malmö, som är en av de första klimatcertifierade nötköttsproduktionerna i världen. Han står även bakom Mylla, en digital marknadsplats för försäljning och distribution av närproducerat. Hör honom berätta om sitt entreprenörskap på detta frukostseminarium som arrangeras av SLU Partnerskap Alnarp.

Jens Thulin har en masterexamen inom Sustainable Management och en extra förkärlek för den cirkulära ekonomin. För att förstå vad som får Jens att gå upp ur sängen på morgonen kan med fördel läsa hans brev till sina kunder.

Mylla grundades 2019 av Rickard Sandahl i en slags frustration över bristen på närproducerade alternativ i den vanliga dagligvaruhandeln. Rickard kom i kontakt med köttbonden och entreprenören Jens Thulin som drevs av att förbättra producenternas villkor. Tillsammans har de tagit in kapital för att bygga en digital marknadsplats för försäljning och distribution av närproducerat. I december 2022 lanserades Mylla även i Stockholm- och Göteborgsregionerna.

Mylla handlar egentligen om en enda sak. Att det ska bli enklare att handla riktigt bra mat från den som faktiskt skapat den. Mat som vi vet var den kommer ifrån. Hur den producerats och av vem. Jens och Richards mission är att tillsammans med likasinnade driva på en matrevolution. Kort sagt, de ska återskapa relationen mellan de som äter maten och de som producerar den.

Jens Thulin intervjuas vid entreprenörsfrukosten den 22 september av Agneta Lilliehöök, Lantbrukets Affärer.

Vi börjar med en gemensam frukost, därefter intervjun och till sist möjlighet att ställa frågor.

Fakta

Tid: 2023-09-22 08:00 - 09:30
Ort: Alnarp
Lokal: Crafoordsalen
Arrangör: SLU Partnerskap Alnarp
Sista anmälningsdag: 20 september 2023
Pris: Kostnadsfritt
Mer information:

Adress: Crafoordsalen, Sundsvägen 14, Alnarp

Anmälan: till anmälningsformuläret


Program

Program

08.00 Frukost (om du är anmäld i tid)
08.20 Jens Thulin intervjuas av Agneta Lilliehöök, chefredaktör Lantbrukets Affärer
09.20 Åhörare ställer frågor
09.30 Avslut

Relaterade sidor: