SLU-nyhet

Årets hortonom prisas bland annat för sitt arbete med varumärket Grönt kulturarv®

Publicerad: 04 april 2023

Stort grattis till Elisabet Martinsson som mottagit utmärkelsen Årets Hortonom 2023. Elisabet Martinsson får utmärkelsen bland annat för sitt arbete med varumärket Grönt kulturarv®.

Årets hortonom är ett hederspris som delas ut av Sveriges hortonomförbund. Hederspriset uppmärksammar en hortonom som på ett förtjänstfullt sätt är eller har varit verksam i sitt yrke och är en god ambassadör för hortonomkåren. I år går utmärkelsen till Elisabet Martinsson, tidigare verksamhetsledare för Elitplantstationen. 

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
Elisabet är en inspirerande visionär som med stor kompetens, beslutsamhet och entusiasm byggt upp det kompetenscentrum som Elitplantstationen är idag. Tack vare Elisabets idoga arbete finns ett friskt, välprövat och klimatanpassat växtsortiment i svensk handel. Med uppskattning för detta föräras pristagaren med utmärkelsen Årets Hortonom 2023.

Hösten 2021 slutade Elisabet Martinsson sin tjänst vid Elitplantstationen efter imponerande 36 år. Vid Elitplantstationen har hon gjort stora insatser för verksamheten under årens lopp och bland annat arbetat med varumärkena E-planta och Grönt kulturarv®.

Kontaktinformation

Verksamhetsledare för Nationella genbanken: Helena Persson, 040-41 51 47 alt. 0735-32 84 92, helena.m.persson@slu.se

Genbankskurator för krukväxter, prydnadslökar och -knölar: Karin Persson, 040-41 55 46 alt. 0702-64 63 56, karin.persson@slu.se

Genbankskurator för perenner: Linnea Oskarsson, 040-41 55 86 alt. 070-350 14 19, linnea.oskarsson@slu.se

Genbankskurator för rosor och fleråriga köksväxter: Erik de Vahl, 0724-54 98 79, erik.de.vahl@slu.se