Möt en personaladministratör

Senast ändrad: 02 januari 2024
Personaladministratören Susanne Lindwall sitter vid sitt skrivbord, foto

Här kan du läsa mer om vad en personaladministratör gör på SLU. Möt Susanne Lindwall som jobbar som detta på Institutionen för husdjurens miljö och hälsa i Skara.

Vad jobbar du som och hur kommer det sig att du började jobba på SLU?

Jag arbetar idag främst som personaladministratör, men även som administratör i ett forskningsprojekt som handlar om framtidens hållbara hundägarskap. Jag arbetade tidigare som assistent på den numer nedlagda Djurskyddsmyndigheten här i Skara, och genom tidigare kontakter därifrån blev jag rekommenderad att söka detta jobb på SLU.

Vad gör du som personaladministratör? Vilka är dina främsta arbetsuppgifter?

Jag ansvarar för personaladministrationen på institutionen för husdjurens miljö och hälsa och på ortskansliet i Skara. Främst arbetar jag med rekrytering och anställningar, introduktion för nyanställda, allmänna personalfrågor och arbetsmiljöfrågor.

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?

Mitt jobb är väldigt varierande och utåtriktat, och jag får genom min roll träffa och lära känna många kollegor på hela SLU. Jag är glad att jag har fått förtroendet att arbeta med personaladministration, och att jag ges möjligheten att utveckla mitt jobb och mina kunskaper. Jag har dessutom förmånen att både bo och arbeta i lilla Skara, vilket gör att jag har en kort resväg på cykel till jobbet. Vi har en väldigt härlig arbetsmiljö på vårt campus, det finns flera fina byggnader och stora grönområden med dagliga besök av både hundar och hästar.

Vad betyder SLU:s slogan "Science and education for sustainable life" för dig?

Jag tycker att det är en väldigt bra och talande slogan, som visar att SLU står för en genomtänkt och framtidsmedveten forskning och utbildning.

För de som inte känner till oss, hur skulle du beskriva hur det är att jobba på SLU?

Det är roligt att få vara en del av detta avlånga universitet som finns representerat på så många platser i Sverige. SLU känns som ett "stort litet universitet", och jag känner att jag får vara en del av all framstående forskning och utbildning som bedrivs här - trots att jag varken är forskare eller lärare!


Kontaktinformation

HR-specialisterna
HR-enheten, Personalavdelningen, SLU