Möt en systemadministratör

Senast ändrad: 02 januari 2024
Systemadministratör Mohamed Amin Kaafar sitter vid sitt skrivbord, foto

Här kan du läsa mer om vad en systemadministratör gör på SLU. Möt Mohamed Amin Kaafar som jobbar som detta på IT-avdelningen i Umeå.

Vad jobbar du som och hur kommer det sig att du började jobba på SLU?

Jag började jobba som systemadministratör via ett rekryteringsföretag under våren 2015. Meningen var att jag skulle täcka upp för en anställd som gick på föräldraledighet under några månader, men jag hade vindarna med mig och fick sedan en anställning på SLU.

Vad gör du som systemadministratör? Vilka är dina främsta arbetsuppgifter?

Som systemadministratör ansvarar jag för administration och drift av några system som vi har på IT-avdelningen. För närvarande jobbar jag för det mesta med epost, virtualisering och lagring. Dessutom svarar jag på supportärenden från våra användare och försöker lösa de problem de har. Jag läste systemvetenskap på Umeå universitet men efter utbildningen så valde jag en mer teknisk inriktning, vilket jag trivs med idag.

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?

Jag känner att jag presterar hela tiden och att mina kunskaper utvecklas regelbundet. Dessutom så känner jag mig uppskattad på jobbet av både mina chefer och kollegor. Att gå till jobbet på morgonen är för mig som att gå till sin andra familj och här pratar vi om en person som inte har ångest när han vaknar på morgonen.

Vad betyder SLU:s slogan "Science and education for sustainable life" för dig?

För mig så betyder SLU:s slogan: forskning och lärande mot en bättre framtid för vår planet.

För de som inte känner till oss, hur skulle du beskriva att det är att jobba på SLU?

Det är öppet och flexibelt. Det är lätt att nå de jag söker på SLU och jag känner mig trygg med min arbetsgivare. Vi har en bra arbetsmiljö som håller på att bli ännu bättre. Jag tycker att det är spännande att det händer mycket i organisationen och mina dagar liknar inte de andra utan det händer nya saker hela tiden så jag känner mig alltid förberedd på nya utmaningar. Dessutom så älskar jag att träffa nya människor från världens alla håll på SLU.


Kontaktinformation

HR-specialisterna
HR-enheten, Personalavdelningen, SLU