Nyheter, evenemang, press

Senast ändrad: 10 januari 2019
CarlPhilip_vetmus_VS300.jpg

De flesta evenemang presenteras på museets Facebooksida.

Ledigt jobb

Nu söker Veterinärmuseet en föremålsantikvarie.

Veterinärhistoriska museet har specialsamlingar av t.ex. djurpreparat, mediciniska instrument och utrustning samt fotografisk dokumentation där samlingarna registreras i en föremålsdatabas med ca 40 000 poster. På plats finns idag en veterinärmedicinsk kompetens (50 %) och en receptionist (50 %). Tjänsten är placerad på Veterinärhistoriska museet (90 %) och på Västergötlands museum (10 %) i Skara .

Till platsannonsen.

Press

Artiklar om Veterinärmuseet

Arkivet nyinvigt

I anslutning till Veterinärmuseet finns Arkivet med en stor samling av veterinärmedicinsk litteratur. Hösten 2018 nyinvigdes det efter en större renovering. Läs artikel i SLU:s personaltidning Resurs: SLU:s skatter - nya tider i Arkivet.

Om Peter Hernquist

Peter Hernquist - den svenska veterinärmedicinens fader föddes 1726, son till rusthållaren på Hallagården i Härlunda Gunnar Jonsson och dennes hustru Christina Andersdotter. Peter Hernquist hette egentligen Pehr Gunnarsson men tog sig under gymnasietiden namnet Hernquist efter sin hemförsamling Härlunda. Om han någonsin kallats eller kallat sig för Pehr vet man inte då han i alla funna namnteckningar använt sig av namnet Peter, Petrus eller Pièrre (under tiden i Frankrike). Läs fortsättningen här.

Sveriges första veterinärskola

En film där intendenten Göran (Jins) Jönsson berättar om Sveriges första veterinärskola hittar du i SLU:s personaltidning Resurs.

Direktlänk till filmen.