Nyheter, evenemang, press

Senast ändrad: 14 augusti 2019
CarlPhilip_vetmus_VS300.jpg

De flesta evenemang presenteras på museets Facebooksida.

Jubileum på gång!

Veterinärmuseets stiftelse firar 40 år. Det kommer att firas i två dagar, fredag och lördag 6 och 7 september 2019.

Programmet som innehåller semiarier om djurskydd och betydelsen av interaktioner mellan människor och djur, presenteras inom kort.

Hästar och hundar finns på plats, det blir ponnyridning och ponnykörning. Brukshundklubben visar brukslydnad och Svenska Terapihundskolan beskriver hur hundar arbetar inom vården. Forskare visar och berättar om inlärning hos djur. Platsen är SLU campus, utanför Veterinärmuseet.

Inne i museet blir det pedagogisk verkstad - ta med ditt gosedjur och låt veterinären bota det.

Till programmet.

Press

Artiklar om Veterinärmuseet

Arkivet nyinvigt

I anslutning till Veterinärmuseet finns Arkivet med en stor samling av veterinärmedicinsk litteratur. Hösten 2018 nyinvigdes det efter en större renovering. Läs artikel i SLU:s personaltidning Resurs: SLU:s skatter - nya tider i Arkivet.

Om Peter Hernquist

Peter Hernquist - den svenska veterinärmedicinens fader föddes 1726, son till rusthållaren på Hallagården i Härlunda Gunnar Jonsson och dennes hustru Christina Andersdotter. Peter Hernquist hette egentligen Pehr Gunnarsson men tog sig under gymnasietiden namnet Hernquist efter sin hemförsamling Härlunda. Om han någonsin kallats eller kallat sig för Pehr vet man inte då han i alla funna namnteckningar använt sig av namnet Peter, Petrus eller Pièrre (under tiden i Frankrike). Läs fortsättningen här.

Sveriges första veterinärskola

En film där intendenten Göran (Jins) Jönsson berättar om Sveriges första veterinärskola hittar du i SLU:s personaltidning Resurs.

Direktlänk till filmen.