Nyheter, evenemang, press

Senast ändrad: 27 februari 2019
CarlPhilip_vetmus_VS300.jpg

De flesta evenemang presenteras på museets Facebooksida.

Brasafton på Veterinärmuseet

Kent-Ove Hvass visar "Hornborgasjöns Tranor".
Tisdag 5 mars klockan 18.30.
Entré 100: - inklusive enklare fika.
För platsreservation ring 0511-672 42 eller 0511-40 07 04
Reserverade biljetter avhämtas senast klockan 18.15.

Press

Artiklar om Veterinärmuseet

Arkivet nyinvigt

I anslutning till Veterinärmuseet finns Arkivet med en stor samling av veterinärmedicinsk litteratur. Hösten 2018 nyinvigdes det efter en större renovering. Läs artikel i SLU:s personaltidning Resurs: SLU:s skatter - nya tider i Arkivet.

Om Peter Hernquist

Peter Hernquist - den svenska veterinärmedicinens fader föddes 1726, son till rusthållaren på Hallagården i Härlunda Gunnar Jonsson och dennes hustru Christina Andersdotter. Peter Hernquist hette egentligen Pehr Gunnarsson men tog sig under gymnasietiden namnet Hernquist efter sin hemförsamling Härlunda. Om han någonsin kallats eller kallat sig för Pehr vet man inte då han i alla funna namnteckningar använt sig av namnet Peter, Petrus eller Pièrre (under tiden i Frankrike). Läs fortsättningen här.

Sveriges första veterinärskola

En film där intendenten Göran (Jins) Jönsson berättar om Sveriges första veterinärskola hittar du i SLU:s personaltidning Resurs.

Direktlänk till filmen.