Ambassadör för SLU

Senast ändrad: 18 april 2024

Världen behöver flera studenter från SLU för att skapa lösningar för övergången från ett fossilbaserat samhälle till ett hållbart, biobaserat samhälle med en cirkulär ekonomi och en hälsosam miljö för människor, djur och natur. Som SLU-alumn är du en viktig ambassadör för vårt universitet och den utbildning du har läst.

Studenter sitter på gräset på campus. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU

Vad kan jag som alumn bidra med i rekryteringsarbetet?

Vill du bli ett ansikte utåt för SLU?

SLU är alltid på jakt efter alumn-porträtt för att inspirera potentiella studenter att välja SLU. Har du fått ett spännande jobb efter studierna på SLU, och vill inspirera andra till att läsa samma utbildning som du? Hör av dig till slualumn@slu.se om du är intresserad.

Håll dig uppdaterad om SLU och sprid information om våra program

SLU syns på olika sätt i sociala medier. Här är länkar till våra konton för att ta del av nyheter och information.

SLU studentkonton:

Budskap att lägga ut i egna kanaler

Om du vill lägga ut något i dina egna kanaler men inte vet hur du ska börja, kika på vårt förslag nedan. Använd gärna våra hashtags #slu, #studyatslu, #slustudent, och #slualumn i dina inlägg.

Dags att söka till universitet?

Vill du engagera dig i viktiga framtidsfrågor, som vad ska vi äta i framtiden, skogens roll i klimatomställningen, hur vi säkrar energiförsörjningen? Då kan jag varmt rekommendera ett av världens främsta universitet inom hållbar utveckling. Bli en del av lösningen för en bättre värld – sök till SLU!

/stolt SLU-alumn, läste xx /xx-titel

Skugga en student och öppet hus

Om du har någon ungdom i din närhet som funderar på att plugga på SLU kan man anmäla sig till att följa en SLU-student under en dag.

Internationell rekrytering

SLU erbjuder många masterprogram på engelska och vi ser en stor potential i att locka internationella studenter till SLU.

SLU har tidigare deltagit i internationella mässor i Nederländerna, Vietnam och Indonesien. Att presumtiva studenter får möta alumner är oerhört värdefullt, och vi letar alltid efter alumner som vill delta på event i rekryteringssyfte. Det kan vara allt ifrån events som anordnas av ambassader till informella luncher för studenter på universitet som har relevanta kandidatprogram. Under pandemin arrangeras dessa evenemang oftast digitalt.

För dig som har ett internationellt nätverk, har vi sammanställt ”Alumni Ambassadors”. Det är ett kit med samlad information för dig som vill marknadsföra SLU Internationellt.
Mer information (på engelska)

Programkatalog och våra utbildningar

Information om våra program hittar du på vår webbsida. Där kan du läsa mer om våra program för att kunna informera potentiella studenter.

Information om SLU:s utbildningsprogram och kurser


Kontaktinformation

Utbildningsavdelningen, SLU Alumn

slualumn@slu.se

Kommunikationsavdelningen, Extern kommunikation och marknadsföring

study@slu.se