Floristik
Information från kursledaren
Varmt välkomna till kursen. Har du några funderingar så kontakta undertecknad.
Göran Thor
Kursvärdering
Kursvärderingen är ännu inte aktiverad
Kursvärderingen är öppen mellan 2022-06-22 och 2022-07-13Andra kursvärderingar för BI1287
Kursplan
BI1287 Floristik, 5,0 Hp
FloristicsKursplan fastställd
2016-11-16Ämnen
BiologiUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav (G1N)Betygsskala
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande grundläggande behörighet samt Naturkunskap 2 (alternativt Bi 1, Fy 1a, Ke 1 alternativt Bi 1, Fy 1b1 + 1b2, Ke 1)Mål
Kursen syftar till att lära sig känna igen de vanliga växterna i naturen.Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- identifiera i landskapet vanliga växtarter utifrån deras utseende, växtsätt och miljö.
- identifiera för naturvården skyddsvärda arter och miljöer .
Innehåll
Kursen är i hög grad baserad på exkursioner och undervisningen bedrivs därför till stor del i fält och utgörs av lektioner, demonstrationer och övningar i grupp eller enskilt.Kursens startar med föreläsningar som bl.a. översiktligt behandlar växters släktskap, utseende och de vanligaste växtfamiljerna. Kursen avslutas med en obligatorisk inventeringsuppgift. En betydande del av tiden i fält ägnas åt artkunskap men även kunskap om släkten och familjer för grupperna kärlväxter, lavar och mossor och åt övningar i att identifiera växter med hjälp av bestämningslitteratur. Arters naturvårdsrelevans diskuteras liksom rödlistade arters krav på sin miljö.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkända skriftliga tentamina och godkänd inventeringsuppgift- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för ekologiKompletterande uppgifter
Betygskriterier
Betygskriterier Floristik BI1287 2022
Betyget på kursen grundas på resultatet från tentamen, individuella övningsuppgifter och redovisningen av inventeringen. Ligger du precis under en betygsgräns (0,5p) kommer det att vara möjligt att förbättra kursbetyget genom en väl utförd gruppvis inventering och redovisning. Däremot går det inte att få sänkt betyg. På tentamen kommer lärandemålet ”identifiera i landskapet vanliga växtarter utifrån deras utseende, växtsätt och miljö” att examineras och på redovisningen av inventeringen kommer lärandemålet ”identifiera för naturvården skyddsvärda arter och miljöer” att examineras. Följande betygskriterier gäller på tentamen:
2: 0-59 % korrekta svar (0-33p)
3: 60-79 % korrekta svar (33,5-44,0p)
4: 80-92 % korrekta svar (44,5-51,5p)
5: 93-100 % korrekta svar (52-56p)
Max 56 p
På de individuella övningsuppgifterna kommer det gå att få maximalt 5 bonuspoäng till tentan.
GT9/4 22