26
sep
Kulturhuset Anders, Höör

Föreläsning: Äldre äpplesorter – en kulturskatt att älska

evenemang |
Ringsjö Trädgårdsvänner. Foto Inger Hjalmarsson, SLU.JPG

Den 26 september blir det föreläsning med pomologiskt tema hos föreningen Ringsjö Trädgårdsvänner. Genbankskurator Inger Hjalmarsson berättar om arvet av frukt- och bärsorter med fokus på äldre äpplesorter.

 

 

Under föreläsningen diskuteras svensk pomologisk historia och Nationella genbankens bevarandearbete samtidigt som åhörarna får lära känna ett flertal äpplesorter – inte minst sorter med skånsk proveniens såsom ’Flädie’, ’Tornpipping’ och ’Kabbarp’. Även om fokus ligger på äpplen så behandlas också ett urval sorter av andra frukt- och bärslag, däribland ’Skånskt Sockerpäron’.    

 

 

 

 


Kontaktinformation

Inger Hjalmarsson, genbankskurator

Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
inger.hjalmarsson@slu.se, 040-41 55 74, 070-414 50 64

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se