22
maj

23
maj
Digital mässa

Presentation av det lokala klonarkivet på Jamtli under Jamtlis vårmarknad

evenemang |
Strandbinka 'Fru Frida Lindström'. Närbild av ljuslila blomma. Foto.

Helgen 22-23 maj äger Jamtlis vårmarknad rum. I år blir den helt digital, med en livesändning från trädgårdssoffan under lördagen och digitala föredrag under söndagen. Är du nyfiken på det lokala klonarkivet på Jamtli får du inte missa Carin Anderssons presentation på lördagen.

Carin Andersson från Jamtlis Jordbruk berättar om vad uppdraget från Nationella genbanken att hålla ett lokalt klonarkiv innebär och hur arbetet med att bevara de äldre trädgårdsväxterna från Jämtland och Härjedalen går till. På Jamtli bevaras både rosor, perenner och köksväxter, till exempel spinossissima-rosen 'Vaplan', rabarbern 'Fäbod' och strandbinkan 'Fru Frida Lindström'. 


Kontaktinformation

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se