5 dec

Henriksfelts Gård , Hammenhög

Växande möten: bevattning som framtidsinvestering

Temat på vårt åttonde Växande Möte är bevattningsdammar - en viktig investering för den framtida vattenförsörjningen! Hur går anläggningen av en bevattningsdamm till? Vilka ekonomiska och ekologiska fördelar finns? Det och mycket mer kommer att lyftas här. Vi får också en rundtur på Henriksfelts Gård för att få ta del av deras arbete med att anlägga en ny bevattningsdamm.

Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller gröna näringar och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

Våra inspiratörer

Gårdbesök: Henriksfelts Gård med Henrik Nilsson

Här fanns inte möjligheten att borra efter vatten vilket har krävt innovationskraft och nytänk i form av en bevattningsdamm som började anläggas för ett år sedan. Något som också påverkat landskapet och ekosystemet runt omkring. Henrik delar med sig av hur de jobbat med anläggning av dammen och vad han lärt på vägen.

Hushållningssällskapet: Henrik Djerv

Hur kan bevattningsdammar vara ett sätt att hantera effekterna av klimatförändringar? Vad är viktigt att tänka på? Här får vi ta del av kunskaper men också olika beräkningar och exempel på hur man kan tänka och arbeta med bevattningsdammar.

Vattenvård i Sydost: Eelke Emilia Christinesdotter

Projektet Vattenvård i sydost stöttar bland annat markägare i sydöstra Skåne med olika vatteninsatser, exempelvis våtmarker eller bevattningsdammar för att kunna uppnå EU’s direktiv om välmående vattendrag. Eelke Emilia Christinesdotter kommer att berätta mer om projektet samt dela med sig av praktiska råd och lärdomar som har gjorts under projektets gång.

Fakta

Tid: 2023-12-05 15:00 - 18:00
Ort: Hammenhög
Lokal: Henriksfelts Gård
Arrangör: Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne
Sista anmälningsdag: 30 november 2023
Pris: Kostnadsfritt
Mer information:

Anmäl dig i formuläret och glöm inte att ange allergier och kostpreferenser.

Parkering på gårdsplan vid Padelhallen Axeltorp, Simrishamnsvägen 55 i Hammenhög.

 


Relaterade sidor: