SLU-nyhet

NJF-konferens i Finland, juni 2017 – ”Organic for Tomorrow’s Food Systems”

Publicerad: 02 november 2016

Forskare, rådgivare, lantbrukare, studenter och andra intressenter i livsmedelskedjan välkomnas till en NJF-konferens 19–21 juni 2017 i Mikkeli, Finland.

Ekologiskt lantbruk har beskrivits som en drivkraft mot mer hållbara produktionsmetoder och ett mer hållbart livsmedelssystem. Men, det finns ett stort behov av utveckling och förbättring för att i högre grad bidra till morgondagens lösningar på de stora utmaningar vi står inför vad gäller miljö, livsmedelsförsörjning och folkhälsa. Forskning spelar en viktig roll för att möta dessa utmaningar.

Syftet med konferensen är att dela och diskutera nya forskningsresultat inom området ekologiskt lantbruk och ekologisk mat. Dialog och samverkan mellan aktörer i livsmedelssystemet är viktigt för att forskningsresultaten ska kunna omsättas i praktiken, vilket denna konferens hoppas kunna bidra till.

Konferensen erbjuder föreläsningar av inbjudna forskare med stor kompetens och erfarenhet inom ekologiska livsmedelssystem. Muntliga sessioner såväl som workshops kring posters kommer att arrangeras inom följande fyra spår:

1. Tuning up sustainable organic production
2. Organic food, human health and wellbeing
3. Organics in our societies
4. Organics – the next step

Mer information om innehåll i de olika spåren, program och praktisk information finns på konferensens hemsida. Sidan uppdateras fortlöpande.

OBS! Från den 15 december kan sammanfattningar av bidragen skickas in (instruktion publiceras inom kort). Deadline för att skicka in en sammanfattning är den 28 februari 2017.