SLU-nyhet

Stiftelsen Lantbruksforsknings öppna utlysning 2016

Publicerad: 13 april 2016

Stiftelsen Lantbruksforsknings öppna utlysning 2016 är nu öppen. Liksom tidigare öppna utlysningar läggs stor vikt vid samverkan och därför ställs krav att flera organisationer samarbetar kring idéskiss och ansökan.

Utlysningen sker i två steg där man i det första steget ska skicka in en idéskiss samt en projektbeskrivning. De som går vidare från steg ett får sedan skicka in en fullständig ansökan. Sista datum för att skicka in till steg ett är den 1 juni kl. 15:00.

Stiftelsen lyfter fram ett antal framgångsfaktorer i utlysningen. Till exempel att få med aktörer från hela kunskapskedjan såsom akademi, lantbruksföretag, företag och rådgivare. Andra framgångsfaktorer är bland annat att tydligt beskriva vad projektet ska leverera, vilka som är de främsta mottagarna samt den lönsamhetspotential som finns i projektet.

Forsknings- och utvecklingsprogrammet har fyra fokusområden: Livsmedel, energi & biomassa, klimat & miljö samt företagande. Forskningsmedlen fördelas mellan dessa fokusområden där livsmedel har den största biten på 60 procent följt av företagande på 20 procent. De andra två får tio procent vardera.


Kontaktinformation