SLU-nyhet

Food Evolution - filmvisning och diskussion

Publicerad: 28 augusti 2017

I GMO-debatten hävdar både de som är för och emot att vetenskapen är på deras sida. Med dokumentärfilmen FOOD EVOLUTION vill filmskaparen Scott Hamilton Kennedy visa hur lätt desinformation, förvirring och rädsla kan överskugga en objektiv analys. Den 26 september visas Food Evolution på Campus Ultuna. Publiken uppmuntras att stanna kvar efter filmen för en diskussion om dess innehåll. Anmäl dig i tid - antalet platser är begränsat!

Hur ser vi till att vår matproduktion är säker, och att alla har tillräckligt att äta? Hur föder vi världen samtidigt som vi skyddar planeten? Har genmodifiering ökat eller minskat användningen av bekämpningsmedel? Är GMO-livsmedel dåliga för din hälsa? Och vilka data, bevis och källor använder vi för att närma oss dessa frågor? Det är några av frågorna som den Academy Award-nominerade regissören Scott Hamilton Kennedy lyfter i sin dokumentär Food Evolution

Filmen visades första gången på DOC NYC i november 2016 och har under sommaren 2017 visats på flertalet platser i USA och Australien - den 26:e september visar Mistra Biotech den på SLU i Ultuna. Filmen är drygt 90 minuter lång och kommer att följas av en moderatorledd diskussion. 

Läs mer och anmäl här!

Relaterade sidor: