SLU-nyhet

Att problematisera bilden av turism och valköttskonsumtion

Publicerad: 16 februari 2018

Vad händer när turism möter moraliskt ifrågasatt jakt och konsumtion? Det är bara en av de frågor som diskuteras i den nyutkomna boken Tourism experiences and animal consumption. Contested values, morality and ethics, med Carol Kline som redaktör. I ett av kapitlen granskar Benedict Singleton, post doc vid CBM, litteraturen om valköttskonsumtion och turism runt om i världen.

Det är en komplicerad bild som framträder i Ben Singletons  litteraturgranskning. Beslut om praktiker inom matförsörjning får många konsekvenser på olika sätt, inte minst inom den sociala sfären. Det krävs nyanserad information - sprungen ur faktiska förhållanden - till turister, beslutsfattare och lokalsamhällen för att nå konstruktiva förändringar. Både valfångst och turism är företeelser som kommer att fortsätta pågå i framtiden, och det finns ett stort behov av att de olika instanser som arbetar med detta erkänner den komplexa verklighet som dessa praktiker verkar inom.

Läs mer på vår engelska webbsida.


Kontaktinformation