SLU-nyhet

Plattformen ”Organic Farm Knowledge” har fått ny design och nytt innehåll

Publicerad: 28 februari 2019
Organic farm knowledge  logotyp.

Plattformen ”Organic Farm Knowledge” lanserades i oktober 2016 som ett verktyg för att hjälpa lantbrukare och rådgivare att förbättra ekologisk produktion i praktiken. Den fungerar också som en virtuell mötesplats där man kan utbyta kunskap och praktiskt kunnande över nationsgränserna. Nu har plattformen fått ny design och mer innehåll som bland annat ekologisk djurhållning och växtförädling.

Plattformen lanserades från början inom projektet OK-Net Arable och fokuserade på spridning och utbyte av kunskap för ekologiska växtodlare i Europa. Nu har alltså plattformen utvecklats och inkluderar fler ämnen som djurhållning, växtförädling och en del med nyheter och evenemang. Fler projekt har inkluderats i plattformen som exempelvis OK-Net Ecofeed där EPOK koordinerar den svenska delen i form av en innovationsgrupp med forskare, foderföretag, rådgivare och lantbrukare.

Organic Farm Knowledge drivs gemensamt av FiBL (Research Institute of Organic Agriculture), IFOAM EU och ICROFS (International Centre for Research in Organic Food Systems).