Serbiens jordbruksminister vill veta mer om SLU

Publicerad: 19 september 2019
besök-av-serbisk-minster.jpg

Serbiens jordbruksminister Branislav Nedimovic är nyfiken på SLU! Under några dagar i oktober besöker han Sverige för att ta reda på mer om forskning, utbildning och jordbruk i allmänhet.

Jordbruket är viktigt för Serbien och det har en stor potential för framtiden.

- Han ville komma och se hur vi arbetar i här, säger Velemir Ninkovic, samverkanslektor i växtskydd som har hållit i trådarna för programmet på SLU.

Velemir Ninkovic samarbetar redan i dag med Serbien till exempel inom Ecostack – ett stort EU-projekt som ska optimera nyttoorganismernas roll inom jordbruket.

Bransilav Nedimovic ska också träffa SLU:s rektor Maria Knutsson Wedel och prefekterna på institutionen för ekologi respektive växtproduktionsekologi (Anna Lundhagen och Carolyn Glynn). Förhoppningsvis kan det leda till samarbete mellan SLU och universitet i Serbien till exempel när det gäller studentutbyten.

Jordbruksministern ska också hinna träffa Livsmedelsverket, Sida och andra organisationer med anknytning till jordbruk.

serbien2.jpg
Ecology Centre and the Serbian delegation. Branislav Nedimovic, third from the left.
Sidansvarig: anna.lundmark@slu.se