SLU-nyhet

Anmäl dig till ett webbinarium om mjölkkors livslängd 2:a februari

Publicerad: 18 januari 2022
Mjölk hälls i ett glas. Foto.

Välkommen till ett webbinarium de 2:a februari kl 13.00 med Albert De Vries, professor inom mjölkkornas skötsel och ekonomi vid University of Florida på engelska. Albert De Vries kommer att prata om rekryteringsstrategier och effekter på både lönsamhet och miljöavtryck av mejeriproduktion. Efteråt följer tre kortare föreläsningar och ett panelsamtal på svenska.

Webbinariet arrangeras av Forskningsprogrammet "Hållbara dieter för hållbara produktionssystem - fokus mjölk".

Hur och när kor ersätts med kvigor har stora effekter på både lönsamhet och mjölkproduktionens miljöpåverkan. I föredraget den kommer Albert De Vries att fokusera på avvägningen mellan produktiv livslängd, genetisk förbättring, miljöavtryck och lönsamhet. Han kommer också att presentera den senaste forskningen med att rangordna kor för att ersättas så att bättre rekryteringsbeslut kan fattas på gården. Albert De Vries kommer även att visa tidiga resultat av att praktiskt genomföra dessa rankningar på gårdsnivå.

I den andra delen av Alberts De Vries presentation kommer han att diskutera hur ökad fruktsamhet kan påverka utslagningen av kor och rekryteringsgraden på gården. Presentationen hålls på engelska.

Efter Alberts De Vries presentation håller Annica Hansson (Växa Sverige & SLU), Freddy Fikse (Växa Sverige) och Åse Arnbratt (Arla foods) korta presentationer följt av ett panelsamtal. Den här delen av webbinariet ges på svenska.

Relaterade sidor: