SLU-nyhet

Jamtli söker trädgårdsmästare

Publicerad: 18 februari 2022
Närbild av strandbinkan 'Fru Frida Lindström' med ljust lila blommor.

Är du trädgårdsmästare med intresse för trädgårdshistoria och med kunskap kring bevarande och utveckling av den odlade mångfalden? Jamtli i Östersund utlyser en tjänst som trädgårdsmästare på länsmuseet. I tjänsten ingår bland annat att arbeta med det lokala klonarkivet för äldre trädgårdsväxter.

Stiftelsen Jamtli, Jämtlands läns museum, kan beskrivas som tre museer på en plats. Här finns friluftsmuseet med djur, kulturhistoriska hus och jordbruk, länsmuseets kulturhistoriska utställningar och Nationalmuseum Jamtli, som drivs i samverkan med Nationalmuseum i Stockholm.

På Jamtli finns också ett av Nationella genbankens 32 lokala klonarkiv och här bevaras äldre trädgårdsväxter från Jämtland och Härjedalen. Växterna utgör en säkerhetskopia till de växter som bevaras i Nationella genbanken vid SLU Alnarp.

Nu söker Jamtli en trädgårdsmästare för att utveckla arbetet med de levande samlingarna i bland annat klonarkivet. Trädgårdsmästaren ska arbeta med museets kulturhistoriska trädgårdar och ansvara för vård, skötsel och utveckling av kulturhistoriska trädgårdsmiljöer och alla övriga parkytor. 

Läs mer om tjänsten och hur du söker den på Jamtlis webbplats.


Kontaktinformation