SLU-nyhet

Elever nominerade till Global Youth Institute!

Publicerad: 21 juni 2022

Nu har årets tre finaler gått av stapeln i SLU Youth Institute. Engagerade elever från skolor i Uppsala, Skåne, Linköping och Sollefteå samlades för rundabordssamtal med experter där de fick presentera sina globala utmaningar. Nu har flera elever nominerats till att delta i Global Youth Institute i USA.

Efter tre fullspäckade finaler i SLU Youth Institute har experterna lyckats välja ut och nominera nio stycken elever vars uppsatser och presentationer stack ut lite extra. 

De nominerade har, om de blir utvalda, chansen att få delta i Global Youth Institute, ett event anordnat av World Food Prize Foundation, där de tillsammans med elever från hela världen får träffa, nätverka och presentera sina lösningar för en internationell expertgrupp och varandra. I höst hålls eventet digitalt och kommer gå av stapeln i oktober.

Vi är otroligt imponerade av alla elever som deltagit och av de genomtänkta lösningarna de föreslagit. De elever vi har nominerat har verkligen satt sig in i sitt valda ämne och funderat på hur lösningarna ska vara hållbara, samt visat stort engagemang i rundabordssamtalen. 

Både elever och experter hade fantastiskt trevliga och lärorika eftermiddagar där de fick chans att diskutera globala frågor och utmaningar med varandra, både livsmedel och andra viktiga ämnen. 

SLU Youth Institute är en del av SLU:s arbete i kampen för hållbar livsmedelstrygghet i världen och går i linje med FN:s konferens Stockholm+50 den 2-3 juni 2022. 

Fakta:

SLU Youth Institute är en unik och inspirerande utmaning för gymnasieelever i samarbete med World Food Prize Foundation. Målet är att skapa
intresse för de globala frågorna i världen med ett extra fokus på FN:s hållbarhetsmål nummer 2 - Ingen hunger. 

  • Lär dig mer om vilka utmaningar som finns kopplat till Agenda 2030 och hållbarhetsmålen
  • Skriv en uppsats om en global utmaning som just du tycker är extra intressant
  • Träffa experter som jobbar med livsmedelsfrågor i världen
  • Bli en del av ett spännande internationellt nätverk
  • SLU Youth Institute kan vara ett första steg mot en spännande karriär

Kontaktinformation