Hoppa till huvudinnehåll
Sveriges lantbruksuniversitet

Välkommen till SLU Youth Institute! 

Syftet med SLU Youth Institute (SLU YI) är att skapa intresse hos svenska gymnasieelever för hur livsmedelsförsörjningen ska tryggas i världen och för att hitta hållbara lösningar på de globala utmaningarna. SLU Youth Institute är en svensk del av de många Youth Institutes som organiseras runt om i världen av World Food Prize Foundation. För att delta skriver gymnasieeleverna en uppsats om en global utmaning inom området hållbar livsmedelsförsörjning. 

Registrera dig eller din klass till SLU Youth Institute!

Till utmaningen SLU Youth Institute kan du som gymnasielärare registrera din klass i formuläret nedan. Du kan också delta i utmaningen som enskild elev genom att maila till youthinstitute@slu.se.

Feeding your mind - podd om världens livsmedelssystem

Med podden Feeding Your Mind kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden. Har du en iPhone kan du hitta den i appen Podcaster. Annars finns den på soundcloud.com som också har en app man kan ladda ned. Podden finns också på t.ex. Acast och Spotify. Sök på Feeding Your Mind eller SLU Future Food. Alla avsnitt är på svenska. 

Laptop på träbord

Lärarkväll 15 sep

Alla lärare som kommer att delta i SLU Youth Institute bjuds in till ett digitalt informationsmöte. Du får veta mer om uppgiften Global Challenge, rundabordssamtalen och det nätverk av Youth Institutes som finns. Vi får även besök av läraren Teresa Miranda Maureira som kommer berätta om hur hon arbetade med Global Challenge på bl.a. Språkintroduktionsprogrammet. Tid 16.30-17.00. Länk: https://slu-se.zoom.us/j/67218025206 Lösenord: 654321
Tre äpplen på en bokhög

Uppstart SLU YI

Den 1 oktober kl 13 släpper vi ett uppstartsprogram som riktar sig till de elever som skriver Global Challenge. I programmet träffar ni koordinatorerna för SLU Youth Institute och får information om vad det innebär att delta. Det blir även föredrag av forskare på SLU som kommer berätta mer om utmaningarna med global och hållbar livsmedelstrygghet.

Skriv en blogg eller nyhetsartikel om FNs Food System Summit!

FN:s toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit äger rum 23 september. Diskussioner om hur livsmedelssystem kan bli mer hållbara är relevanta för oss alla och det är viktigt att olika perspektiv kommer fram.

Studenter som pluggar

Vad är SLU Youth Institute?

SLU Youth Institute är en spännande utmaning för dig som gymnasieelev och kan i grunden komma att förändra din syn på världen. SLU Youth Institute arrangeras av SLU tillsammans med World Food Prize Foundation. Du engagerar dig i avgörande globala utmaningar tillsammans med experter inom området, deltar i aktiviteter och utforskar olika sätt att göra skillnad i Sverige, Europa och över hela världen.

Främja ungas engagemang och sysselsättning inom jordbruk och livsmedelssystem

Ungdomar spelar en avgörande roll för våra livsmedelssystem och möjligheterna att nå målen i Agenda 2030, men idag står många unga runtom i världen inför svåra utmaningar. Den 5 juli lanserade Kommittén för tryggad livsmedelsförsörjning därför en rapport i syfte att öka förståelsen om ungas betydelse för omställningen mot hållbara livsmedelssystem.

Om Global Youth Institute

Varje år väljs 200 gymnasieelever från hela världen ut för att delta i konferensen Global Youth Institute som organiseras under tre dagar i oktober av World Food Prize Foundation i Des Moines, USA.

Läs mer om Global Youth Institute

 

Publicerad: 13 september 2021 - Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se
Loading…