Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till SLU Youth Institute! 

SLU Youth Institute är en unik och inspirerande utmaning för gymnasieelever i samarbete med World Food Prize Foundation. Målet är att skapa intresse för de globala frågorna i världen med ett extra fokus på FN:s hållbarhetsmål nummer 2 - Ingen hunger.

Varför delta?
» Lär dig mer om vilka utmaningar som finns kopplat till Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen
» Skriv en uppsats om en global utmaning som just du tycker är extra intressant
» Träffa experter som jobbar med livsmedelsfrågor i världen
» Bli en del av ett spännande internationellt nätverk

laptop på träbord

Registrera dig eller din klass till SLU Youth Institute!

Till utmaningen SLU Youth Institute kan du som gymnasielärare registrera din klass i formuläret nedan. Du kan också delta i utmaningen som enskild elev genom att maila till youthinstitute@slu.se.

Fält med grödor och två personer i bakgrunden

Kan Sverige producera mat i kris?

Matproduktionen i världen har förändrats rejält de senaste decennierna. Tack vare tekniska lösningar, effektiva växtskyddsmedel, konstgödsel och bra tillgång till både bränsle och el har både växtodling och djurproduktion kunnat effektiviseras. Men vad händer om elen går eller vi inte längre kan importera foder, bränsle eller gödsel? Många på SLU jobbar dagligen med dessa frågor, något som kanske är extra viktigt just nu. 

Årets finaler avklarade i SLU Youth Institute!

Nu har årets tre finaler gått av stapeln i SLU Youth Institute. Engagerade elever från skolor i Uppsala, Skåne, Linköping och Sollefteå samlades på SLU:s campus i Uppsala och Alnarp samt några på distans för fullspäckade eftermiddagar med nätverkande och lärande.

Studenter som pluggar

Vad är SLU Youth Institute?

SLU Youth Institute är en spännande utmaning för dig som gymnasieelev och kan i grunden komma att förändra din syn på världen. SLU Youth Institute arrangeras av SLU tillsammans med World Food Prize Foundation. Du engagerar dig i avgörande globala utmaningar tillsammans med experter inom området, deltar i aktiviteter och utforskar olika sätt att göra skillnad i Sverige, Europa och över hela världen.

Såhär skriver du din uppsats!

Här hittar du information om hur du skriver din uppsats och inspiration till olika ämnesområden din uppsats kan handla om. 

Om Global Youth Institute

Varje år väljs 200 gymnasieelever från hela världen ut för att delta i konferensen Global Youth Institute som organiseras under tre dagar i oktober av World Food Prize Foundation i Des Moines, USA.

Läs mer om Global Youth Institute

 

Publicerad: 04 juli 2022 - Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se

För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se

Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30

Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne): 
Telefon: +46-(0)40-41 53 02

Elisabeth Nyström (koordinator Umeå)
Telefon: +46-(0)90-786 82 38

Loading…