Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till SLU Youth Institute!

SLU Youth Institute är en unik och inspirerande utmaning för gymnasieelever i samarbete med World Food Prize Foundation. Målet är att skapa intresse för de globala frågorna i världen med ett extra fokus på FN:s hållbarhetsmål nummer 2 - Ingen hunger.

Grupp elever poserar för foto utomhus

Registrera dig som alumn!

Har du deltagit i någon av SLU Youth Institutes rundabordssamtal under läsåret? Då är du varmt välkommen att anmäla dig som SLU YI-alumn! Som alumn får du information och tips om aktiviteter och events och chans att hjälpa till och lära dig mer om livsmedelsförsörjning och livsmedelstrygghet både lokalt och globalt.

Strålande presentationer och spännande diskussioner under rundabordssamtalen i Umeå

Årets tredje och sista rundabordssamtal tog plats i Umeå med gymnasieelever från Tannbergsskolan i Lycksele, Maja Beskow gymnasiet i Umeå och Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Eleverna har under året jobbat intensivt med att hitta lösningar på några av världens globala utmaningar, något som de nu fick chans att presentera för experter inom området.

Två elever undersöker lådor med innehåll

Fantastiska presentationer genomsyrade rundabordssamtalen i Alnarp

SLU Youth Institute välkomnade trettio förväntansfulla gymnasieelever till ett campus i strålande solsken. Gymnasieelever från Lund, Landskrona och Ystad fick under rundabordssamtalen möjlighet att presentera sina uppsatser och svara på frågor. Det blev spännande och väldigt givande diskussioner om globala utmaningar och möjliga lösningar mellan eleverna och de forskare och andra experter som deltog.

Gymnasielever tittar på en drönare

Gymnasieelever imponerar stort i rundabordssamtal om tryggad livsmedelsförsörjning

Det första av tre rundabordssamtal i SLU Youth Institute har nu gått av stapeln och de 22 gymnasieelever som deltog på plats på Ultuna campus i Uppsala imponerade stort. Under rundabordssamtalen fick eleverna presentera sina utmaningar och lösningar för varandra och medverkande experter.

Ungdomar i rundabordssamtal

Spännande nyheter om mat från SLU

Om Global Youth Institute

Varje år väljs 200 gymnasieelever från hela världen ut för att delta i konferensen Global Youth Institute som organiseras under tre dagar i oktober av World Food Prize Foundation i Des Moines, USA.

Läs mer om Global Youth Institute

 

Publicerad: 03 juni 2024 - Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se

För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se

Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30

Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne): 
Telefon: +46-(0)40-41 53 02

Elisabeth Nyström (koordinator Umeå):
Telefon: +46-(0)90-786 82 38

Loading…