Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till SLU Youth Institute!

SLU Youth Institute är en unik och inspirerande utmaning för gymnasieelever i samarbete med World Food Prize Foundation. Målet är att skapa intresse för de globala frågorna i världen med ett extra fokus på FN:s hållbarhetsmål nummer 2 - Ingen hunger.

Registrera din Global Challenge!

Registreringen är nu stängd. Vi ser fram emot att få läsa alla era uppsatser!

Tre ungdomar hoppar

Stadens matavfall blir ny mat

Vet du vad hydroponisk odling är? Och hur man kan producera mat tack vare matavfall? Lär dig mer om en del av forskningen som pågår på SLU!

Såhär skriver du din uppsats!

Här hittar du information om hur du skriver din uppsats och inspiration till olika ämnesområden din uppsats kan handla om. 

Fält med grödor och två personer i bakgrunden

Kan Sverige producera mat i kris?

Matproduktionen i världen har förändrats rejält de senaste decennierna. Tack vare tekniska lösningar, effektiva växtskyddsmedel, konstgödsel och bra tillgång till både bränsle och el har både växtodling och djurproduktion kunnat effektiviseras. Men vad händer om elen går eller vi inte längre kan importera foder, bränsle eller gödsel? Många på SLU jobbar dagligen med dessa frågor, något som kanske är extra viktigt just nu. 

Studenter som pluggar

Vad är SLU Youth Institute?

SLU Youth Institute är en spännande utmaning för dig som gymnasieelev och kan i grunden komma att förändra din syn på världen. SLU Youth Institute arrangeras av SLU tillsammans med World Food Prize Foundation. Du engagerar dig i avgörande globala utmaningar tillsammans med experter inom området, deltar i aktiviteter och utforskar olika sätt att göra skillnad i Sverige, Europa och över hela världen.

Om Global Youth Institute

Varje år väljs 200 gymnasieelever från hela världen ut för att delta i konferensen Global Youth Institute som organiseras under tre dagar i oktober av World Food Prize Foundation i Des Moines, USA.

Läs mer om Global Youth Institute

 

Publicerad: 20 mars 2023 - Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se

För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se

Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30

Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne): 
Telefon: +46-(0)40-41 53 02

Elisabeth Nyström (koordinator Umeå):
Telefon: +46-(0)90-786 82 38

Loading…