Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till SLU Youth Institute!

SLU Youth Institute är en unik och inspirerande utmaning för gymnasieelever i samarbete med World Food Prize Foundation. Målet är att skapa intresse för de globala frågorna i världen med ett extra fokus på FN:s hållbarhetsmål nummer 2 - Ingen hunger.

Alumner från SLU Youth Institute gästar Musikhjälpen!

De tre gymnasieelever som under oktober representerade SLU under Global Youth Institute i USA har på eget initiativ startat en insamling för årets tema på Musikhjälpen – Ingen ska behöva dö av hunger.

Eleverna kommer att gästa buren i Växjö för att i livesändning berätta om sitt engagemang och deltagande i SLU Youth Institute och resan till World Food Prize i USA.  Missa inte att titta på SVT den 14 December kl. 12.30!

Läs koordinatorernas tankar om Global Youth Institute

Den 23 oktober var det äntligen dags för avfärd, efter veckor av förberedelser reste vi koordinatorer inom SLU Youth Institute tillsammans med tre gymnasieelever och en lärare till Des Moines, Iowa, för att delta i Global Youth Institute. Efter att ha förberett och pratat ihop oss under hösten, möttes vi till slut alla upp på Kastrup – Zeb från Lycksele, Alice från Uppsala och Nina från Lund. Och så Anna, engelsklärare på gymnasieskolan Spyken i Lund.

Global Youth Institute förenar unga för ökad livsmedelstrygghet

Under några dagar i oktober samlades 150 gymnasieelever från 29 olika Youth Institutes för att tillsammans med världsledande experter diskutera livsmedelstrygghet och hållbar matproduktion. Tre otroligt duktiga elever representerade under veckan SLU Youth Institute och Sverige.

Svenska elever presenterar lösningar på globala utmaningar vid konferens i USA

Efter ett givande läsår med SLU Youth Institute är det nu dags för tre utvalda gymnasieelever att få åka och presentera sina uppsatser på plats i Des Moines, USA. Global Youth Institute, grundat av World Food Prize Foundation, samlar varje år internationella experter och gymnasieelever från alla Youth Institutes för att öka kännedomen om hållbar livsmedelsproduktion och livsmedelstrygghet.

Välkommen till SLU Youth Institute 2023!

Här kan du se vår lanseringsfilm för 2023. Du som elev får information och inspiration inför din kommande uppgift Global Challenge samt lyssna på forskare och alumner som berättar mer om SLU Youth Institute!

Miljösmart odling av matfisk

SLU satsar på miljösmart odling av matfisk med stöd av Familjen Kamprads stiftelse.

Flicka tittar på en torsk

"Det gav mig ett helt nytt intresse för bland annat agroforestry"

År 2020 gick Rebecka sitt andra år på Lundellska gymnasiet i Uppsala när hennes lärare i geografi introducerade SLU Youth Institute för klassen.

”SLU Youth Institute är så mycket mer än Global Challenge-uppsatsen”

Huda är en av de elever som genom sin gymnasieskola förra året fick möjligheten att delta i SLU Youth Institute. Genom programmet har Huda fått praktik på CIP i Peru.

Stadens matavfall blir ny mat

Vet du vad hydroponisk odling är? Och hur man kan producera mat tack vare matavfall? Lär dig mer om en del av forskningen som pågår på SLU!

Såhär skriver du din uppsats!

Här hittar du information om hur du skriver din uppsats och inspiration till olika ämnesområden din uppsats kan handla om. 

Spännande nyheter om mat från SLU

Om Global Youth Institute

Varje år väljs 200 gymnasieelever från hela världen ut för att delta i konferensen Global Youth Institute som organiseras under tre dagar i oktober av World Food Prize Foundation i Des Moines, USA.

Läs mer om Global Youth Institute

 

Publicerad: 02 december 2023 - Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se

För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se

Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30

Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne): 
Telefon: +46-(0)40-41 53 02

Elisabeth Nyström (koordinator Umeå):
Telefon: +46-(0)90-786 82 38

Loading…