Bli en del av det internationella nätverket

Senast ändrad: 28 oktober 2013

NATURVÄGLEDAREN NR 2, OKTOBER 2013

Tillbaka till Naturvägledaren 2 2013


Centrum för naturvägledning (CNV) är utvecklingsnav, mötesplats och kompetensresurs för alla som arbetar med naturvägledning i Sverige. Men svenska naturvägledare kan också bli medlemmar i de två internationella organisationer som arrangerade konferensen i Sigtuna tillsammans med CNV.

National Association for Interpretation (NAI)

är världens största organisation för det som på engelska kallas interpreters, alltså guider/förmedlare/uttolkare av både natur och kultur. Det är en amerikansk organisation som även har en stor internationell verksamhet.

 

– Ju större ditt nätverk av erfarenhetsutbyte är, desto mer kan du lära dig, säger Duane Fast, som leder NAI:s internationella arbete.

NAI:s webbplats är som ett centralt ”förråd” av resurser, med forskningsartiklar och mängder av kompetenshöjande material. Som medlem kan man prenumerera på nyhetsbrev med olika teman och delta i kurser och konferenser.

Den europeiska organisationen Interpret Europe (IE) bildades 2010 för att ge yrket en röst i Europa, underlätta nätverkande och utveckla gemensamma kvalitetskriterier för god kultur- och naturvägledning.

– Genom IE får du tillgång till ledande experter, säger Patrick Lehnes, föreståndare för Interpret Europe.

Nästa konferens som IE anordnar blir i Kroatien i maj 2014.

Medlemskap i NAI kostar 69 dollar per år och kan tecknas på www.interpnet.org.

Medlemskap i IE kostar 30 euro per år och kan tecknas på www.interpret-europe.net.


Michaela Lundell


Kontaktinformation