Sveriges lantbruksuniversitet

Aktuella aktiviteter

Här finner du information om CNV:s aktuella aktiviteter. I kalendariet finns även kommande aktiviteter hos andra organisationer.

170830.jpg

CNV-aktiviteter

Från källa till hav: Workshop om limnisk pedagogik

Vänermuseet Lidköping 27-28 november

CNV bjuder tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten in till en workshop i limnisk pedagogik. Syftet är att samla och stötta alla som arbetar med kommunikation och pedagogik med fokus på sötvattensmiljöer. Under två dagar ges möjligheten att inspireras och diskutera behov och former för samverkan inom limnisk pedagogik. 

Läs mer här.

 
Natur- och kulturstigar

Stockholm 21-22 november 2019.

Välkommen till seminarium i ett ämne som engagerar många natur- och kulturvägledare. Det blir en heldag med presentationer och diskussioner på Naturhistoriska riksmuseet 21 november samt en fältdag i Täby och Stockholm 22 november. Bland innehållet kan nämnas en översikt över arbetet med stigar vid naturum, dragning och gestaltning av stigar, att använda berättelser i naturen och att utveckla stigar i dialog och samarbete med föreningar och medborgare.

Läs mer och anmäl dig här.

  

Naturvägledning för yrkesverksamma

SLU Campus Ultuna, 12 – 13 september och 5-6 december.

Tionde året för den uppskattade universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma! Kursen som hålls på SLU i Uppsala arrangeras av CNV i samarbete med Avdelningen för miljökommunikation. Första kursträffen 12-13 september och andra träffen 5-6 december. Där emellan arbetar du med självständiga hemuppgifter.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Guidekursen Certified Interpretive Guide

21-23 augusti och 22-23 oktober, i Uppsala.

Detta är kursen för dig som vill spetsa din kompetens när det gäller att planera och genomföra guidningar, att reflektera över vad som sker i guidesituationens kommunikation och få nya verktyg för planering och guideteknik. Du får testa dina nyvunna kunskaper direkt på plats genom att guida dina kurskamrater.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Publicerad: 04 oktober 2019 - Sidansvarig: cnv@slu.se
Loading…