Sveriges lantbruksuniversitet

Aktuella aktiviteter

Här finner du information CNV:s kommande aktiviteter. I kalendariet finns även kommande aktiviteter hos andra organisationer.

180307.jpg

CNV-aktiviteter

Workshop: Gemensam sak

26 november, Uppsala. Vill du engagera människor i till exempel naturvård, klimat och miljö? Det kan upplevas som stort, svårt - och viktigt! Som naturvägledare har man också stora möjligheter att nå fram i dessa frågor. Workshopen Gemensam sak presenterar resultat från socialpsykologisk forskning och ger inblick i hur värderingar styr våra beteenden och vårt engagemang. Kunskapen blir ett användbart verktyg i kommunikationen med olika målgrupper och för att uppnå verksamhetens mål och syfte. Workshopen leds av Pella Thiel och anordnas av Svenska djurparksföreningens utbildarnätverk i samarbete med CNV. Läs mer om workshopen här.

 

Inventering av goda exempel

På uppdrag av Naturvårdsverket inventerar CNV just nu erfarenheter av och goda exempel på naturvägledning inom områdena tätortsnära natur, allemansrätt och naturnära jobb. Syftet är att sammanställa goda exempel och dela tips mellan aktörer landet runt. Vi behöver er hjälp att hitta de goda exemplen! Läs mer här.

 

Universitetskurs: Naturvägledning för yrkesverksamma, 3hp

Hösten 2018 arrangerar CNV tillsammans med Avdelningen för miljökommunikation den uppskattade kursen Naturvägledning för yrkesverksamma. Kursen går för nionde året i rad och hålls i Uppsala. Första träff 13-14 september och avslutande träff 6-7 december. Däremellan arbetar du med självständiga hemuppgifter.

Läs mer här.

 

Konferens: Naturvägledning för framtiden

8 - 9 oktober, Uppsala. Välkommen till en konferens om naturvägledningens alla möjligheter! Vi diskuterar naturvägledning och dess potential för framtiden med koppling till naturvård, hälsa och hållbarhetsmål. Det blir föreläsningar och workshops med fokus på erfarenhetsutbyte mellan deltagare från hela landet. Inspireras av kolleger inom naturvägledningsfältet samt inspirerande föreläsare. Till exempel Mary Alice Arthur från USA som lär oss att aktivera berättelserna om en hållbar framtid, Carol Ritchie från EUROPARC Federation som talar om betydelsen av kommunikation i skyddad natur och potentialen i europeiskt samarbete och Claes Svedlindh från Naturvårdsverket om naturvägledningen i den svenska naturvården. Konferensen är en del i firandet av CNV:s tioårsjubileum.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Kurs: Att skriva om natur

13-14 november, Göteborg. CNV arrangerar för sjätte gången denna populära kurs. Under två halvdagar i Göteborg får du utveckla din förmåga att skriva bra texter som fångar den naturintresserade allmänheten. Denna kurs håller vi tillsammans med Thomas Öberg och Göteborgs naturhistoriska museum.

Till kursinformation om anmälan.

Kalendarium
Publicerad: 28 augusti 2018 - Sidansvarig: cnv@slu.se