Sveriges lantbruksuniversitet

Aktiviteter och kompetensutveckling

Här hittar du information om hur vi på CNV kan bidra till din kompetensutveckling och aktuella aktiviteter hos oss: SLU-kurser, öppna seminarier, "gökottor" och föreläsningar. Har finns också dokumentation från tidigare seminarier. I kalendariet hittar du också aktiviteter hos andra organisationer.

Tre bilder på gök, kvällsaktivitet och guidning.

Kommande CNV-aktiviteter 2021

CNV:s utbud och kompetensutveckling

Vi arrangerar kurser, webbinarier och föreläsningar i våra öppna program eller på beställning. Vi har lång erfarenhet av kompetensutveckling inom naturvägledning och interpretation. Läs mer om kompetensutveckling med CNV och välkommen att höra av dig om hur vi kan möta just dina behov!

Gökotta med CNV: Digitala verktyg för naturvägledning, 15 september

Digitala verktyg kan förhöja både tillgänglighet och lärande hos deltagarna. Möjligheterna är många, så hur ska du som naturvägledare använda digitala lösningar så att de anpassas till målgruppen? Detta morgonwebbinarium innehåller en inspirerande presentation med Paul Henningsson och möjlighet till samtal och nätverkande.

Gökotta med CNV: 15 september: Digital naturvägledning - för vem och hur?

Universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma, 16-17 september och 2-3 december (med hemuppgifter där emellan)

Denna uppskattade universitetskurs ges nu för tolfte året. Kursen är på 3 hp eller 10 % studietakt. Du får analysera och diskutera naturvägledning med kollegor från olika branscher, samt verktyg för att reflektera över din roll som naturvägledare med hjälp av föreläsningar, litteratur, seminarier och egna hemuppgifter.

Kursträffar sker i Uppsala (eller digitalt beroende på coronaläge) 16-17 september och 2-3 december. Kursen ges av SLU Centrum för naturvägledning i samarbete med Avdelningen för miljökommunikation, också vid SLU. Anmälan görs på www.antagning.se senast 15 april.

Mer om kursen Naturvägledning för yrkesverksamma.

Limniska och marina nätverken håller filmkurs Gör vatten levande på film i september och oktober. 

Vill du lära dig att göra film om vatten – med enkla medel? Välkommen att ansöka till kursen där du får lära dig hur korta filmer kan skapas och användas för att berätta om vatten och bidra till att skapa känsla för livet under ytan. Medlemmar i limniska och marina nätverken kan ansöka till kursen. Antalet platser är begränsat och därför kan vi behöva göra ett urval bland de sökande. Läs mer och anmäl dig till kursen Gör vatten levande på film senast 29 augusti

Publicerad: 11 juni 2021 - Sidansvarig: cnv@slu.se
Loading…