Guidekurs i november 2017

Senast ändrad: 05 februari 2024

CNV höll i en guidekurs 6-10 november, tillsammans med en norsk samarbetspartner.

Kursen vände sig till de som har guide-erfarenhet men ville bli ännu bättre. Den hölls i Elgå i Norge. Kursledare var Kristian Bjørnstad, Per Sonnvik och Thorsten Ludwig.

Kursen följde Interpret Europes standardiserade upplägg och baserades på denna manual. Här är den svensköversatta versionen av manualenInterpret Europe är den europeiska organisationen för naturvägledning och interpretation, och håller i kurser som leder till deras egna certifieringar. Det är kurser för att bli guide, guideutbildare och utbildare av värdar (interpretive hosts). När man har blivit godkänd på kursen så blir man enligt Interpret Europes system Certified Interpretive Guide.

Kursutvärderingarna visar att de tio deltagarna kände att de genom kursen fick användbara verktyg för att kunna planera och genomföra guidning i sin verksamhet. De uppskattade speciellt alla de praktiska övningarna på kursen.

Ellen Fauske som gick kursen skrev en artikel om kursen i tidningen Lokalavisa Trysil - Engerdal. Här finns texten från artikeln


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv