Guidekurs 6-10 november 2017

Senast ändrad: 19 februari 2019
iecig_norway_2017_group_picture.jpg

CNV höll i november, tillsammans med en norsk samarbetspartner, en guidekurs på fem dagar.

Kursen vände sig till de som har guide-erfarenhet men ville bli ännu bättre. Den hölls i Elgå i Norge. Kursledare var Kristian Bjørnstad, Per Sonnvik och Thorsten Ludwig.

Kursen följde Interpret Europes standardiserade upplägg och baserades på denna manual (Manualen finns numera även på svenska). Interpret Europe är den europeiska organisationen för naturvägledning och interpretation, och håller i kurser som leder till deras egna certifieringar. Det är kurser för att bli guide, guideutbildare och utbildare av värdar (interpretive hosts). När man har blivit godkänd på kursen så blir man enligt Interpret Europes system Certified Interpretive Guide.

Kursutvärderingarna visar att de tio deltagarna kände att de genom kursen fick användbara verktyg för att kunna planera och genomföra guidning i sin verksamhet. De uppskattade speciellt alla de praktiska övningarna på kursen.

Ellen Fauske som gick kursen skrev en artikel om kursen i tidningen Lokalavisa Trysil - Engerdal. Här finns texten från artikeln

IMG_4530.JPG
Bilder från kursen.
IMG_4529.JPG
IMG_4521.JPG
IMG_7327.JPG

Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv

Sidansvarig: cnv@slu.se