29 nov

Elisefarm , Höör

Växande möten – Livsviktigt vatten

seminarier, workshops |

Växande möten är ett forum där företagare inom gröna näringar, särskilt lantbruk och trädgård, kommer att kunna få hjälp till att rusta sig inför framtiden. Både med nya kunskaper, nätverkande, motivation och inspiration.

De senaste årens extrema väder har ökat medvetenheten om svenskt jordbruks sårbarhet för klimatförändringar och att vi behöver mer integrerade system för jordbrukets vattenhantering

Samtidigt måste den skånska livsmedelsstrategin fokusera på att öka livsmedelsproduktionen där vatten är en viktig förutsättning.

Vilka innovationsmöjligheter finns? Vad krävs i det förändrade klimatet där vi både kan behöva hantera för mycket och för lite vatten? Hur kan vi på bästa sätt ta hand om ytvatten för att bevattna och odla? Det och mer kommer vi lyfta och diskutera på detta Växande möte!


Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller trädgård och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

Dagens inspiratörer är:
Henrik Djerv - Ekologigruppen Lund
Hur nyttjar jordbruket vatten idag och vilka krav ställer framtiden på jordbrukets vattenresurshantering? Vilka
åtgärder lönar sig redan nu och vad bör man tänka på när man planerar framåt? Henrik Djerv arbetar på Ekologigruppen med vattenfrågor och har ett förflutet inom LRF som ansvarig för vattenfrågor i södra Sverige.

Christoffer Bonthron - Tullstorpsåprojektet och Jordberga Gods
Tullstorpsåprojektet inleddes 2009 som ett miljöprojekt med syftet att minska övergödningen till Östersjön, lösa översvämningsproblematiken, skapa en god ekologisk status samt att underlätta skötseln av ån. Christoffer Bonthron jobbar som projektledare för Tullstorpsåprojektet och på Jordberga Gods med fokus på vattenfrågor.

Fakta

Tid: 2022-11-29 17:00 - 19:30
Ort: Höör
Lokal: Elisefarm
Arrangör: Innovationscenter för landsbygdentillsammans med LRF Skåne, SLU Alnarp Partnerskap samt Region Skåne
Sista anmälningsdag: 7 september 2022
Pris: Kostnadsfritt, lättare måltid ingår, anmäl ev allergier och preferenser vid anmälan
Mer information:

För mer information kontakta Helena.Kurki@sjobo.se.

Adress: Elisefarm Fogdarp 747, 243 96 Höör


Relaterade sidor: