SLU-nyhet

Provtagning för SLU – uppgiften som går i arv

Publicerad: 30 oktober 2018
P1120103_rot.JPG

Institutionen för vatten och miljö samarbetar med omkring 160 provtagare över hela landet.

I den nationella övervakningen av sjöar och vattendrag samarbetar institutionen för vatten och miljö med omkring 160 provtagare över hela landet. En del av provtagarna gör det inom sin anställning vid exempelvis länsstyrelsen, medan andra utför provtagningen på fritiden. De som utför provtagningen privat gör det ofta troget under många år och lämnar sedan över till barnen eller grannen när de själva inte orkar längre. Detta uppmärksammades i SLU:s personaltidning Resurs i samband med workshopen för provtagare som hölls i september 2018.


Kontaktinformation

Christian Demandt Laboratoriechef
Institutionen för vatten och miljö, Geokemiska laboratoriet, SLU
Christian.Demandt@slu.se, 018-67 31 40

Sidansvarig: elin.widen@slu.se