Viktiga budskap från COP24 i Katowice

Publicerad: 19 december 2018
COP24 Official.jpg

Under den 24:e konferensen mellan parterna i FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC COP24) i Katowice lyckades länderna komma överens om en regelbok för genomförandet av Parisavtalet. Det är ett bra steg framåt och resultatet av förhandlingar som har pågått sedan Parisavtalet antogs 2015.

Några SLU-forskare och -studenter deltog i konferensen. Här får vi några av de viktigaste budskapen från COP24. Jennie Barron, professor vid Institutionen för mark och miljö vid SLU, reflekterar också över sina erfarenheter från konferensen.

Läs hela artikeln på engelska här.

Photos: Sara Gräslund