SLU-nyhet

Seminarium om odlad fisk – hur kan den hållbarhetsmärkas?

Publicerad: 05 september 2019

Epok och SLU Aquaculture bjuder in till lunchseminarium med efterföljande diskussion om hållbar fiskodling den 1 oktober. Möt och lyssna till såväl forskare som representanter för miljömärkningarna. Seminariet kan även följas via webben.

Akvakultur är en snabbt växande form av livsmedelsproduktion runt om i världen och har en viktig roll att spela för att föda en växande världsbefolkning. I Sverige finns en del fiskodlingar, men det mesta av fisken vi äter importeras. Oavsett var i världen så bör produktionen vara hållbar och miljövänlig. För konsumeter kan det dock vara svårt att veta vad man ska välja och vad olika märkningar står för.

Seminariet blir ett tillfälle att lära mer om detta och diskutera med forskare livsmedelsbransch, producenter och forskare. Epok och SLU Aquaculture hälsar alla intresserade varmt välkomna, fysiskt i Uppsala eller online, den 1 oktober. Registrerade deltagare i Uppsala startar med en lätt lunch 11.30. Streamingen startar 12.00. Seminariet hålls på engelska.

 

Läs mer och anmäl dig här: Does sustainably farmed fish exist – and if so, can you label it?