Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Bob

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en härlig presentation av labradoren Bob som älskar all mat och allt godis, och funderar mycket på hur man till exempel kan få en människa att vilja klia honom eller ta honom på en promenad? Stort tack till matte Lena för informationen och de fina bilderna.

Namn: Jag heter Bob, och så har jag ett långt fint namn också som är Älvgårdens California Thunder

Kön: Hane

Ras: Labrador Retriever

Ålder: Född 7/4 2021

Min familj: Husse, matte och storebror Hugo, som också är en Labrador.

Utmärkande personlighetsdrag: Matte säger att jag är orädd och supersocial- att jag tycker om alla och vill vara med alla. Det ska tydligen vara bra eftersom jag ska utbildas till Social tjänstehund.

Favoritleksak: Det finns många… men om det finns ett mjukisdjur så väljer jag nog det.

Favoritsysselsättning: Lätt! Gå lös i skogen där det finns spår, pinnar, ljud och lukter som är så spännande.

Bästa kompis: Också lätt! Brorsan Hugo- han är supersnäll och kan en massa bra saker.

Favoritmat: Ursäkta, nu förstod jag inte? All mat är favorit eller....? 

Favoritgodis: Se ovan....

Roligt första minne: Jag flyttade till min familj i sommarstugan början av juni då det var jättevarmt, så jag badade första gången när jag var åtta veckor vilket var underbart! Det och gräva i sanden det gjorde jag mycket i somras.

Det här vill jag göra när jag blir stor: Brorsan har börjat med något som heter Hoopers och det ska vi också tydligen göra. Och  rallylydnad och apportering (jag gillar verkligen att bära fåglar!) och någon utställning (vad det nu är). Egentligen vill jag väl mest hänga med, ungefär som jag gör nu, att bara få vara med.

Därför anmälde matte oss till Mitt liv med hund: Matte är väldigt intresserad av hundar och relationen människor har till hundar och det gjorde att hon anmälde oss. Passar ju egentligen toppen eftersom jag är intresserad av människor, och min relation till dom. Hur kan man till exempel få en människa att vilja klia mig? Ge mig en gobit? Ta med mig på promenad? Tycka om mig? Sånt ligger jag och funderar på, och jag är riktigt bra på det också. När jag står framför matte och tittar henne i ögonen och viftar sakta på svansen, då säger hon: Vad du är fin Bob! Varenda gång och det gillar jag.

Detta vill jag också berätta: När jag blir stor och kanske får börja jobba som Social tjänstehund så kommer jag att arbeta med matte. Hon arbetar med att utbilda om psykisk hälsa/ohälsa. Och hon tycker om att arbeta i skogen med något som kallas Skogsbad. Att man stressar av med hjälp av skogen och naturkontakt, så det tränar vi mycket på redan nu. Matte säger att jag måste också kunna vara avslappnad ute i skogen och att det är något man behöver träna på. Så det gör vi, vilket är svårt ibland och lätt ibland. Men väldigt skönt!

 

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund