Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Elmo - mattes hjärta

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera några av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet tillsammans med familjen.

Först ut att vara i fokus är schäferhunden Elmo, som älskar kattmat och stampar högljutt när han går! Tack till matte Agneta som skickat bilder och berättat om Elmos vardag!

Namn: Sniffer's Elmo

Kön: Hane

Ras: Schäfer

Ålder: 17 veckor

Min familj: Matte Agneta, husse Jörgen, reservmattarna Karolina och Josefin.

Utmärkande personlighetsdrag: Jag har väldigt stora tassar så jag stampar  högljutt när jag går.

Favoritleksak: Jag har en stor plastburk som jag gärna brottas med och biter i.

Favoritsysselsättning: Stjäla saker jag inte får ha för husse och matte.

Bästa kompis: Min bästa kompis heter Yatzy och är en Kooikerhondje. Han leker inte så gärna, men han är snäll som delar med sig av tuggpinnar och annat gott. Han skyddar mig också mot allt möjligt som jag tycker är lite läskigt (som t ex främmande människor och hundar).

Favoritmat: Kattens mat

Favoritgodis: Korvbitar

Roligt första minne: Första gången jag träffade hästarna vi har här hemma. Jag skuttade runt och skällde allt jag kunde för att se om jag kunde få fart på dem. 

Det här vill jag göra när jag blir stor (t ex sport, aktivitet): Matte och husse säger att jag ska lära mig spåra upp saker och gå fint i kopplet. Jag skulle vilja lära mig att bita i skyddsärmar och leta upp människor som gömmer sig också.

Detta vill jag också berätta: Jag har världsrekord i att springa upp för trappan till övervåningen och äta upp kattens mat innan matte eller husse hunnit ikapp mig.

Därför anmälde matte oss till Mitt liv med hund: Matte tycker det där med forskning är viktigt att vara med på om man kan, så därför anmälde hon oss till Mitt liv med hund. Eftersom studien kommer vara under så lång tid ska det också bli spännande att se om matte och jag kommer få våra förväntningar uppfyllda. Alltså om matte kommer lyckas med sin uppgift som min bästis, och om jag kommer lyckas proppa mattes vardag full med glädje och blöta hundpussar!

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund